Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Faiz lobisi avucunu yalayacak

26 Eylül 2012 Çarşamba::

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)’in Yeni Teşvik Sistemi’nde 6. Bölge illerinden olan Van’a yatırımların artırılması için gezi düzenlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın başkanlığında ildeki pek çok kuruluşlarda incelemelerde bulunuldu. Bakan Çağlayan;’’ Terör örgütü bölgenin kalkınmasını istemiyor. Bu teşvikler buna meydan okumadır. Merkez Bankası’nın politika faizlerinde bir şey yapması lazım. Faiz lobisi avucunu yaladı. Avucunu yalamaya devam edecek’’dedi.

Bakan Çağlayan;’’Yatırımlar nedeniyle işsizlik yüzde 8’e düştü. İhracatımız 145 milyar dolara dayandı. Türkiye’nin çevre ülkelerdeki kriz ortamına rağmen bunu başardı. Avrupa’ya ihracatın azaldığı bir dönemde bunu sektörlerde ve ihracat yaptığımız ülkelerdeki çeşitlendirmeden dolayı başardık’’ şeklinde ifade etti.

Van’’ One Number olacak’’

Van’da özellikle enerji başta olmak üzere, tekstil ve turizmde önemli bir yatırım altyapısı olduğu vurgulanırken Çağlayan;’’ İleri teknoloji ve AR-GE’ye yapılacak olan yatırımla beraber ihracatımız on kat fazlasına ulaşabilir. Bu ilimiz özellikle emek yoğun bir ekonomik yapıya sahip.Biz, yatırımcımıza diyoruz ki,sen net ücret öde, biz kamu olarak senin üzerinden bütün yükünü alalım’’dedi. İhracatçılardan ricam, terör hepimizi ilgilendiren bir konu. Hiç kimse benim işim değil diyemez. Buraya yapılacak yatırımlar teröre darbe vuracak. İnsanları doğduğu yerde doyurmak için destek verelim. İnanıyoruım ki, bu desteklerle Van one number olacak’’ diye belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.