Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

150 milyon 60 dev markayı getirdiler

20 Eylül 2012 Perşembe::

150 Milyona yapılan Kentplaza Alışveriş Merkezi, uluslararası ve ulusal olmak üzere, 60’ın üzerinde markayı Konya’ya ilk kez getiriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

DEHA Grup, Konya’nın en büyük alışveriş merkezi olacak Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne 60 dev markayı getiriyor. Konya’ya ilk kez gelen bu markalardan bazıları: Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Twist, Guess, Kahve Dünyası...

12 Ekim’de açılacak Kentplaza’nın tanıtım toplantısında konuşan DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, 150 milyon TL yatırıma sahip Kentplaza ile sadece Konya değil çevre illeri de hedeflediklerini, ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Avm Mfi Partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum ve 4A Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş, basın toplantısında Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi hakkında bilgi verdi.

Ahmet Arıcı, Kent Plaza’nın sosyal yaşama getireceği zenginliğin yanı sıra, ulusal ve uluslararası 60 markayı ilk kez Konya halkıyla buluşturarak, bir ilke daha imza atacağını söyledi. 12 Ekim 2012’de açılacak Kentplaza, modern mimarisi, ideal konumu ve sosyal yaşama katacağı renkle Konya’nın yeni çekim merkezi olacak.

60’ın üzerinde marka, Kentplaza sayesinde ilk kez Konyalı’larla buluşacak

Basın toplantısında konuşan DEHA AVM ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Kentplaza’nın, Konya’nın en büyük AVM’si olacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kentplaza, uluslararası ve ulusal olmak üzere 60’ın üzerinde markayı da ilk kez Konya’ya getiriyor. Konya’da uluslararası standartlara sahip tek AVM olma özelliğini de taşıyan Kentplaza, Konya’ya artık sosyal yaşam ve modadaki yenilikleri dünya ile eş zamanlı olarak yaşayabilme imkanını sunacak”.

Yatırım değeri 150 milyon TL

Konya’ya “ilk”leri sunacak olmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Ahmet Arıcı, 5 yatırımcıdan oluşan DEHA Grubu olarak 150 Milyon TL yatırım değeri ile hayata geçirdikleri Kentplaza içinde 160 mağaza bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“45.000 m2’lik kiralanabilir alanıyla, Konya ve çevresindeki en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Kentplaza sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin de en modern AVM’lerinden biri olarak hizmete geçecek. Kentplaza Projesi’nin toplam alanı yaklaşık 110 bin metrekare”.

Bu Kent’te Hayat Var…

Kentplaza, alışveriş imkanının yanı sıra Konya’daki halkın ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde geniş sosyal yaşam alanları da sunuyor. Arıcı, AVM’de 11 adet sinema salonu bulunduğunu eğlence merkezi içinde 3.600 metrekarelik alan ayırdıklarını kaydetti. Yaşam merkezinde 3.500 metrekarelik spor merkezi ve yaklaşık 2.000 metrekarelik de dünya standartlarına uygun bowling alanı olan Kentplaza’da ayrıca 2 adet yüzme havuzu ve açık teraslar da bulunuyor.

Kentplaza, mağaza karması, büyüklüğü, kolay gezilebilirliği, mimari olarak geniş, konforlu ve ferah alanları ile ziyaretçi memnuniyeti odaklı bir yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Starbucks, Lacoste, Tommy Hilfiger, Mango, Beymen Club ve Kahve Dünyası gibi birçok marka ilk kez Kentplaza ile Konya’ya geliyor

Kentplaza, uluslararası ve ulusal olmak üzere, 60’ın üzerinde markayı Konya’ya ilk kez getiriyor olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor. Konya’ya ilk kez gelen bu markalardan bazıları: Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Twist, Guess, Kahve Dünyası…

Vedat Aşçı yanlış danışmanlarla çalıştı, hata yaptı

Toplantıda konuşan 4A Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş`ta gazetecilerin Astoria`nın ofise dönüşeceğini hatırlatması üzerine, "Astoria`nın sahibi Vedat Aşçı tekstil sektöründen arkadaşım. Astroria`nın 1 km uzağındaki AVM`ler iş yaparken orası neden iş yapmıyor düşünmek lazım. AVM işinde iyi danışmanlarla çalışmak gerekir. Maalesef Aşçı danışman konusunda hata yaptı. Yoksa AVM`de ata yok" diye konuştu.

Yıllık ciro hedefi 250 Milyon…

Kentplaza’yı sadece Konya iline yönelik değil; çevre illeri de hedefleyerek hayata geçirdiklerini belirten Ahmet Arıcı ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Arıcı, “5 yıllık hedeflerimiz arasında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 20’lik artış bulunuyor. Kentplaza’nın yıllık ciro beklentisi yaklaşık 250 Milyon TL’dir” dedi.

Arıcı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Özellikle Mevlana’yı ziyaret için dünyanın dört bir yanından birçok insan Konya’ya akın ediyor. Bunların çoğunluğunu ise İranlı, Koreli ve Japon turistler oluşturuyor. Kentplaza, yurtdışından Konya’ya gelecek ziyaretçilerimiz için ikinci bir adres olacak. Alışveriş merkezimize Konya civarından da ziyaretçi hedefliyoruz. Çünkü Kentplaza, sunacağı imkânlarla çevre yörelerdeki vatandaşlarımızın yaşamına da yeni bir soluk getirecek”.

Üç bin kişilik istihdam sağlayacak

12 Ekim’de açılacak olan Kentplaza yatırımı ile Konya’ya yaşam merkezi sunmanın yanı sıra, yaklaşık üç bin kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanacak.

DEHA Grup hakkında:

DEHA Grubu, Türkiye’nin büyük illerinden Konya’da, standartları ve katma değeri yüksek gayrimenkul projeleri geliştirmek ve inşa etmek amacıyla kuruldu. DEHA Alışveriş Merkezleri San. Tic. A.Ş. ile DEHA Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş, DEHA Grubu çatısı altında kurulan ilk şirketler ve tarihçesi henüz 2010 yılına dayanıyor. DEHA Grubu, kısa bir geçmişe sahip olmakla birlikte uzun soluklu projeleriyle Konya’ya kalıcı izler bırakmayı hedefliyor.

Konya Kentplaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, DEHA’nın Konya’nın ilk perakende yatırımı olma özelliği taşıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.