Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Tekstil devinin hazin sonu

20 Eylül 2012 Perşembe::

Tekstil sektöründeki geçmişi 1930`lara dayanan Kula Mensucat fabrikasının bir süreden beri kapalı olan fabrikası icradan satışa çıkarıldı. 33 dönüm üzerine kurulu fabrikanın değeri 57 milyon 150 bin lira olarak belirlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kula Mensucat fabrikasının icradan satışını İzmir 5. İcra Müdürlüğü yapıyor. Fabika binası İzmir Bayraklı`da bulunuyor. Çok sayıda alacaklısı bulunan fabrikanın en büyük alacaklılarından biri bir kamu bankası...

İcraburada.com. isimli icra-ihale sitesinde yer alan şartnamaye göre fabrikanın değeri 57 milyon 150 bin TL olarak belirlendi. İlk icradan satış ihalesi 22 Ekim`de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda fabrika belirlenen değerinin yüzde 40`ı fiyata 1 Kasım günü yeniden ihale edilecek.

İSO`NUN DEVLERİ ARASINDAYDI

Kula Mensucat`ın tekstil sektöründen çekilmesi ise 2000`li yılların ortasına denk geliyor. İstanbul Sanayi Odası`nın her yıl açıkladığı büyük sanayi kuruluşları listesine 21 kez giren Kula Mensucat söz konusu listeye en son 2001 yılında 319`uncu sıradan girdi. Şirketin temeli ise 1930`lu yıllara dayanıyor. Manisa Kulalı Sait Çolak, aile mesleği olan halı ticaretinden sonra 1934`te Kula Mensucat ismi ile dokuma sanayinde faaliyet gösterir. Kula`da kurulan fabrika 1951`de İzmir`e taşınır.

AİLE İÇİ ANLAŞMAZLIK SONU OLDU

Ancak Sait Çolak`ın vefatı sonrası çocukları arasındaki anlaşmazlık Kula Mensucat için de sonun başlangıcı olur. Yaşanan anlaşmazlıkların derinleşmesiyle de şirketler zor duruma düşer. Sonunda da 1986`de iflas masasında şirketlerin satışı gerçekleşti. Kula Mensucat`ı da, Antalyalı Eğilik Ailesi satın aldı. Kula Mensucat`ı bir kaç yıl içinde yeniden ayağa kaldıran Erol Eyilik`in işleri de 2000`li yılların başında bozuldu. Bir süre sonra üretimden düşen fabrika 2005 yılında icradan satışa konuldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.