Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Enerji özelleştirmesi için geri sayım başladı!

19 Eylül 2012 Çarşamba::

DEPA ve DESFA için Eni, Edison, Gazprom ve Mitsui gibi 14 şirketin teklif verme aşamasına geldiği belirtiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

TAIPED başkanı Athanasopoulos, altyapı kuruluşlarının satılmasının yatırımcılar için “altın bir fırsat” yaşatacağını ileri sürdü.

Yunanistan Özelleştirme İdaresi’nin (TAIPED) başkanı Takis Athanasopoulos, altyapı kuruluşlarının satılması ile birlikte ülkenin yatırımcılar için “altın bir fırsat” yaşatacağını ileri sürdü.

Financial Times’ın haberine göre Athanasopoulos, özellikle doğalgaz şirketi DEPA ve doğalgaz dağıtım şirketi DESFA’nın satılması halinde, 2015 sonuna dek 19 milyar euroluk özelleştirme yapma hedefine yaklaşılacağını söyledi. Özelleştirme İdaresi Başkanı’na göre, iki kurum Ocak 2013’te satılabilir.

Selefinin istifa etmesiyle geçen ay göreve gelen Athanasopoulos, FT’ye verdiği demeçte, Yunanistan’ın “psikolojisini değiştirmesi” halinde yatırımcılar için bir “El Dorado” (Altın Kent) haline gelebileceğini söyledi.

DEPA ve DESFA için 14 şirketin teklif verme aşamasına geldiği belirtiliyor. Bunlar arasında Eni, Edison, Gazprom ve Mitsui bulunmakta.

TAIPED’in satış portföyünde Atina borsasında işlem gören bazı büyük şirketler, yüzlerce bina ve arsalar yer alıyor. Kuruluş, 12 limanı ve 20 havaalanını da satabilir.

Ancak Athanasopoulos’a göre bu yıl içinde sadece iki satışın gerçekleşmesi olası. Bunlar, şu anda bir alışveriş merkezi olan Olimpiyat Yayın Merkezi’nin 90 yıllığına kiralanması ve Yunanistan Piyango İdaresi’nin satışı olacak. İki işlemden sadece 300 milyon euro gelir bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.