Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kore her bir Türk için 10 bin dolar harcayacak!

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Kore, Türk turisti tanıtımlarla tavlayacak. Ülke 5 yıl içerisinde 40 bin Türk turist ağırlamayı hedefliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Kore Turizm Organizasyonu Genel Müdürü LEE Charm, Kore’de turizm sektörünü canlandırmak için örnek ülke olarak Türkiye’yi seçtiklerinin altını çizerek, “5 yıl içerisinde hedefimiz 40 bin Türk’ü Kore’ye getirebilmek” dedi.

Kore Turizm Organizasyonu’nun İstanbul Şubesi açıldı. Kore Turizm Organizasyon İstanbul Ofisi ile 20 ülkede 32 şubeye ulaşmış oldu. İstanbul’da açtıkları şube ile ilgili olarak amaçlarının sadece Kore’yi tanıtmak olmadığını, iki ülke arasında turizm ilişkilerini de canlandırmak istediklerini belirten Kore Turizm Organizasyonu’nun Genel Müdürü LEE Charm, “Şubat 2012’de Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak Türkiye’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi sonucunda iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı ve birlikte gelişelim sözü verildi. LEE Charm “Biz de Kore’de turizm sektörünü canlandırmak için örnek ülke olarak Türkiye’yi seçtik” dedi
Charm, Türkiye’nin Çin’den sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olduğunu söyleyerek, “Bundan 10 sene sonra Türkiye çok güçlü olacak. Çok istikrarlı bir ekonomiye ve sağlam bir büyüme stratejisine sahip. Türkiye’de yaşayanlar bunu hissetmeyebilir ama dışarıdan gözüken bu şekilde. Biz de her alanda Türkiye ile ortak çalışmalar yaparak birlikte gelişmek istiyoruz” diye konuştu.

HEDEF: 40 BİN TÜRK ZİYARETÇİ
Kore’ye 5 yıl içinde 40 bin Türk ziyaretçiyi getirmeyi hedeflediklerini dile getiren LEE Charm, şunları söyledi: “Biz acente değiliz. Sadece Kore’yi daha yakından tanıtmak istiyoruz. Aslında biz Kore’nin yemeğinden kültürüne, doğal güzelliklerinden doğasına, teknolojisinden sosyal yaşantısına kadar, her şeyini göstermek istiyoruz. Şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen 5 şehri; Hollywood, Londra, Orlando, Hong Kong ve Roma. Biz de bu şehirlerden biri haline gelmek istiyoruz. ”

TÜRKİYE’DEN 1, KORE’DEN 10 GELİYOR

En çok Çin ve Japonya’dan ziyaretçi aldıklarından bahseden LEE, “Kore ve Türkiye arasındaki turizm ilişkileri sürekli gelişme göstermektedir. Geçen sene Türkiye’yi ziyaret eden Koreli sayısı yüzde 21.5 oranında artış göstererek 170 bin kişiye ulaştı. Kore’yi ziyaret eden Türklerin oranı da yüzde 6.6 artarak 17 bin kişi oldu. Kore’den Türkiye’ye 10 katı kadar turist geliyor. Bu artışın iki ülkenin ekonomik gelişimlerine paralel olarak sürekli artacağını düşünüyorum” diye konuştu. İstanbul’un turist ziyaretinde en istikrarlı ve düzenli gelişim gösteren şehir olduğuna dikkat çeken Charm, İstanbul’da kurulan ofisimizin de buna katkısı olacaktır” dedi.

TANITIM İÇİN YILDA 400 BİN DOLARLIK BÜTÇE

Kore’nin Türkiye’de tanıtımı için yıllık 400 bin dolarlık bütçe ayırdıklarını ifade eden LEE Charm, “Kore geçen yıl turizmden 10 trilyon 200 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bunun daha da artmasını hedefliyoruz. Tanıtımlarımız tek yönlü olmuyor. Kore’de Türkiye’yi de tanıtmaya çalışıyoruz. Bu birliktelik iki ülkeyi de mutlu ediyor. Kore ve Türkiye arasında gerçekleşen beraberlikler anlaşmalar kapsamında Kore Turizm Organizasyonu olarak bizde bu gelişmelere ek olarak iki ülkenin ekonomik ve turizm ekonomisinin gelişmesinde katkımız olmasını istiyoruz. Umarım bu birlikteliğimiz ve güzel iletişimimiz uzun yıllar boyunca devam eder ” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.