Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Merkezden beklenen adım

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Merkez Bankası büyüme odaklı politikalarında gaza bastı ve faiz koridorunun üst bandında 150 baz puan indirim yaptı. Böylece gecelik borç verme faizi yüzde 11.5′ten yüzde 10′a indi.

Yazı Boyutu : A A A A

Banka politika fazini ise değiştirmedi. Reel sektör ve iç talepteki rahatsızlık nedeniyle beklendiğinden daha agresif politikalar sergileyen bankanın politika faiz indirimine Ekim ayında gitmesi bekleniyor.

Finansal istikrarı destekleyecek

Banka TL zorunlu karşılıklarda ilk yüzde 40′lık dilim için Rezerv Opsiyon Katsayısını (ROK) yüzde 1.1′den 1.3′e çıkardı. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada böylece bankanın rezervlerinin 3,6 milyar dolar artacağı, finansal istikrarın da destekleneceği vurgulandı.

Geç ama doğru karar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası’nın faiz kararını geç ama doğru bir karar olarak nitelendirdi. “Merkez Bankası keşke önceden görüp bu kararları alabilse” diyen Çağlayan faizin inmesinin uzun vadeli yatIrım politikaları ile uyumlu olduğunu söyledi.

Piyasalar ne tepki verdi?

Merkez’in faiz koridorunu daraltması piyasalar üzerinde önemli bir etki yaşatmadı. Güne 1.8010 TL seviyesinden başlayan dolar karar sonrasında 1.7995 TL’ye geriledi. Güne 2.3635′ten başlayan euro karar sonrasında 2.3525′e indi. Güne 68.028 puanda başlayan İMKB, karar sonrası 67.519 puana indi. Güne yüzde 7.33′ten başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi de karar sonra yüzde 0.27 düşüşle yüzde 7.31 seviyesine indi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.