Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünyanın enerji devleri İstanbul'da toplanacak

16 Eylül 2012 Pazar::

Global enerji şirketlerinin temsilcileri ve önemli bilim adamları 17-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul Uluslararası Jeofizik Konferansı'nda bir araya gelecek.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Uluslararası Jeofizik Konferansı ve Petrol-Gaz Sergisi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Odası ve Jeofizikçiler Araştırma Derneği(SEG) işbirliğinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ana sponsorluğu ile 17-19 eylül tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Yerli ve yabancı firmaların yer alacağı konferans ve sergide, jeofizik, petrol ve doğal gaz alanındaki son gelişmeler, teknik oturumlar, tartışmalar ve atölye çalışmalarıyla ele alınacak.

TÜRKİYE KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Açıklamada, konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirbaş, dünyanın önemli kömür, petrol ve doğal gaz kaynaklarının Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya, Kuzey Afrika ülkelerinde bulunduğunu ve bu bölgelerin merkezi konumunda yer alan Türkiye'nin, enerjinin ana talep merkezi olan Avrupa ile bu ülkeler arasında bir köprü görevi gördüğünü kaydetti.

Ana teması fosil yakıtlar olan organizasyona, dünyanın farklı ülkelerinden üst düzey yöneticiler, uluslararası firmalar ve önemli bilim insanlarının katılacağını bildiren Demirbaş, kongrede, Türkiye, ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden tanınmış bilim insanlarının 160'dan fazla bildiri sunacağını ifade etti.

Demirbaş, değerlendirmesinde, ''Bu bildirilerde fosil yakıtlar ve jeotermal gibi doğal kaynakların aranmasında kullanılan jeofizik yöntemlerde veri toplama, veri işlem ve yorum tekniklerindeki yeni gelişmeler tartışılacak ve Türkiye'ye komşu ülkelerdeki ilginç petrol arama uygulamaları anlatılacak" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ İŞBİRLİKLERİ BEKLENİYOR

Kongrenin temel amacının Türkiye'nin çevresinde fosil yakıtlar üreten ülkelerdeki ulusal ve uluslararası firmaları ve jeofizik mühendislerini bir araya getirmek ve bir çeşit mihmandarlık yapmak olduğunu belirten Demirbaş, ''Böylece, ülkemizin bu sektörde bir ana merkez olmasını, önemli anlaşma ve görüşmelerin ülkemizde yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Düzenlenecek kongre ve sergi ile Karadeniz ve Akdeniz'e komşu ülkelerin bilgi ve teknoloji alışverişinin sağlanması, mevcut işbirliği bağlarının güçlenmesi ve yeni işbirliği imkânlarının ortaya çıkartılması için uluslararası bir platform oluşturan böylesi bir organizasyon büyük önem arz etmektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Uluslararası Jeofizik Konferansı ve Petrol-Gaz Sergisi'nin açılış töreni 17 Eylül Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak. Açılışta, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Emin Candansayar, Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Başkanı Şevket Demirbaş, SEG Başkan Yardımcısı Bill Abriel, İstanbul IGC 2012 Onursal Başkanı Öz Yılmaz, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal da birer konuşma yapacak ve açılışın ardından, saat 11.30'da, dünyanın önde gelen enerji firmalarının stantlarının yer aldığı serginin açılışı yapılacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.