Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nda olacak

16 Eylül 2012 Pazar::

Salı günkü PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandında 100 baz puan indirim yapılması bekleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Geçtiğimiz hafta Avrupa ve Amerika merkez bankalarının aldığı kararların ardından, gözler yurtiçinde bu kez TCMB'nin Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. İkinci çeyrek büyümenin beklenenden fazla daralmasının ardından, faiz koridorunun üst bandındaki indirim beklentisi 50 baz puandan 100 baz puana çıktı.

100 BAZ PUANLIK İNDİRİM BEKLENİYOR

Yani, 18 Eylül Salı günü yapılacak PPK'da politika faizinde ve faiz koridorunun alt bandında bir değişiklik yapılması beklenmezken, faiz koridorunun üst bandında 100 baz puanlık indirim bekleniyor.

Para Politikası Kurulu, 16 Ağustos'taki toplantısında TL zorunlu karşılıkların döviz ve altın olarak tesis edilebilecek kısımları 5'er puan artırarak sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 30'a yükseltmişti.

KATSAYILAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR

Bunun yanı sıra son PPK'da döviz Rezerv Opsiyonu Katsayısı (ROK) ilk dilim için 0.1 puan yükseltilerek 1.1 olarak belirlenmişti. TCMB bu değişikliğe ilişkin açıklamasında PPK'nın bu mekanizma ile sermaye akımlarında gözlenen aşırı oynaklığın yurt içi piyasalar üzerindeki olumsuz etkisini sınırlandırmayı amaçladığını vurgulamış ve bu doğrultuda katsayıların gerektiğinde tekrar gözden geçirilebileceğini belirtmişti.

Analistler, Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde, yeni enstrümanlar geliştirmesini beklemediklerini bunun yerine piyasadaki TL ve FX likiditesini faizlere dokunmadan ayarlamak için ROK sistemini kullanılacağını belirtiyorlar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.