Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İspanya "karışık" mesajlar yolluyor

16 Eylül 2012 Pazar::

İspanya, kemer sıkma tedbirleri konusunda farklı mesajlar veriyor

Yazı Boyutu : A A A A

İspanya, ekonomisinin finansmanı konusunda farklı mesajlar yolluyor. Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, Avrupalı mevkidaşlarına ekstra kemer sıkma tedbirlerinin daha önce hazırlanmış olduğunu söylerken, öte yandan, 2012 yılı bütçe açığı hedefinin ilave harcama kısıntıları olmaksızın tutturulabileceğini kaydetti.

İspanya hükümeti, zor durumdaki bölgelere desteğinin maliyetinden dolayı tüm yıl için açık hedefini ilk altı ayda aşmasının ardından, bütçe açığını ilave kemer sıkma tedbirleri olmadan daraltabileceğine yönelik artan kuşkular ile karşı karşıya kalıyor. İspanya, hedeflediği % 6.3 olan açığın gayrısafi yurtiçi hasılaya oranını yakalayabilmek için 100 milyar euronun (131 milyar dolar) üzerinde harcama kısıntısı ve vergi artırımına gitti.

De Guindos, dün Güney Kıbrıs'ta, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, "Bu tedbirlerin hedeflerimizi yakalamakta yeterli olduğunu düşünüyoruz" dedi ve "İspanya hükümetinin bütçe açığı hedefine tahhüdü sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

De Guindos öte yandan, hükümetinin ülke içi siyasi endişelerini de dengelemeye çalışıyor. Zira binlerce kişi dün bütçe ksııntılarını ve Avrupalı yetkililerin ve yatırımcıların borçlanma karşılığı taleplerini protesto etmek için Madrid sokaklarını doldurdu. De Guindos, bazı kaynaklara göre, Avrupalı ortaklarına daha incelikli bir pozisyon öneriyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, dün yaptığı basın toplantısında, "İspanyol mevkidaşım, ülkesinin, bütçe politikası kararları ile doğru yolda olduğunu ve taahhütlerini yerine getirceğini çok güçlü bir şekilde vurguladı" dedi ve "Kötüleşen ekonomik durumun ilave sorunlara yol açması halinde, ilave tedbirler alınacağını da söyledi" şeklinde açıklamada bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.