Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

TÜSİAD başkanı Ersoy hangi konuda görüş bildirdi

15 Eylül 2012 Cumartesi::

13 Eylül 2012 tarihinde Martı İstanbul Hotel’de düzenlenen TÜSİAD “Sürdürülebilir Turizm” adlı semineri kamuoyuna sunuldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Panelde ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy konuk olarak yer aldı. Ersoy; Turizmde sürdürebilirliğin neyi ifade ettiğini, Türk turizminin Dünya ile karşılaştırıldığında nerede olduğu, finansman olarak nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerekliliği ile ilgili konular hakkında görüşlerini dile getirdi.

Ürün ve marka değeri ön planda tutulmalı

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Sürdürülebilir Turizm için yaşam kalitesini yüksek tutmanın önemine değinirken ziyaretçi ve temsilciler tarafından da korunması gerektiğini vurguladı. Turizmde potansiyel taşıyan lokasyonların seçilmesinden sonra turizm hareketine geçildiğini dile getirdi. Ersoy “ Türkiye’nin %60’ı 5 yıldızlı otellerden oluşmaktadır. Fakat bunlar sadece kağıt üzerinde 5 yıldızlı otellerdir. Yurtdışında 4 yıldızlı görünüyor. Asıl önemli olan tüketicinin gözünde 5 yıldızlı olmaktır. Öte yandan sizin tesisiniz 5 yıldızlı, dışarısı yani çevre 1 yıldızlıysa sizin 5 yıldızlı hizmet vermeniz zaten mümkün değil. İşin sırrı otel ve tur operatöründe değil. Bunun tam anlamıyla bir hükümet politikası haline gelmesi lazım. Bakanlığımız maalesef tek başına bu işi yapamaz. Turizm Bakanlığı bölgedekilere “Bir koyarsanız ben de bir koyarım” diyor. Bu doğru bir şey. İş kamudan başlıyor. Turizmle ilgisi olan 5 – 6 bakanlıkta turizm ile ilgili birimlerin oluşması lazım”dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.