Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Mardin'de yeni teşvik sistemine yoğun ilgi

14 Eylül 2012 Cuma::

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, yeni teşvik sistemi kapsamında yurt içi ve yurt dışından birçok iş adamının Mardin'de yatırım yapmak için sıraya girdiğini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Gülbay, Yatırım Destek Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Mardin'in teşvik sisteminde 6. bölgede yer aldığını, bu kategorinin en avantajlı bölge olduğunu, avantajı gören yatırımcıların teşvik belgesini almak için yarış halinde olduğunu vurguladı. Gülbay, teşvik sisteminin hibe olmadığını, vergi muafiyetinden yararlanma imkanı sunduğunu belirtti.

Teşvik yasasından en iyi şekilde yararlanılması için bir an önce 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bitirilmesi gerektiğini kaydeden Gülbay, şunları söyledi:

''Mardin'de yatırım yapacak bir yatırımcının yüzde 116 muafiyet imkanı bulunuyor. Yeni teşvik paketi yayımlanmadan önce kente 2012 yılının ilk 6 ayında 21 teşvik belgesi ve 146 milyon lira yatırım olacağı tahmin ediliyordu. Sadece Temmuz 2012'de alınan 8 teşvik belgesiyle yatırım tutarı 147 milyon lira oldu. Yılın ilk 6 ayında alınan teşvik belgeleriyle bin 12 kişilik istihdam öngörülürken, sadece temmuz ayında 661 kişilik istihdam sağlanacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayında alınan en geniş kapsamlı teşvik belgesi 100 milyon liradır. Bu teşvikle 5 yıldızlı otel yapılacak. Bu yatırımla 315 kişinin istihdamı hedeflenmektedir. Yeni teşvik yasasına yoğun bir ilgi var. Yurt içi ve yurt dışından bir çok yatırımcı Mardin'de yatırım yapmak için sıraya girmiş durumda.''

Türkiye'nin ünlü markalarının kente yatırım yapmak istediğini dile getiren Gülbay, ''Yatırımcının en çok çekindiği konu, elektrik kesintileri ve dalgalanmaları. Fakat OSB'nin 50 milyon liralık yenilenebilir enerji yatırımı yapmayı düşündüğü, DİKA'nın da fizibilite çalışması yapmayı öngördüğü yatırım çalışması var. Mardin hem rüzgar hem de güneş enerjisi üretebilecek potansiyele sahip. Bu şekilde elektrik probleminin önüne geçilmesi hedefleniyor'' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.