Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gelecek Yazılımda Var

14 Eylül 2012 Cuma::

Gelişmiş ülkeler nanoteknolojilerin yatırımlarının AR-GE’si için bütçelerinin büyük kısmını buna ayırırken, Türkiye hazırı tüketmek için beklemeyi tercih ediyor. Türkiye’nin yeni icatlarda yolunu tıkayan en önemli unsurun AR-GE yatırımlarına gerekli bütçeyi ayırmaması olarak gösterildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Bilişim dünyasının önemli kuruluşlarından biri olan Servodata’nın Genel Müdürü Cem Haydar Bektaş,’’ İcat konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden Almanya ARGE’ye yılda 1 milyon Euro’nun üzerinde bütçe ayırırken, bizde bu oran yüzde birden daha az. Bu yüzden de icatlar çıkarmada sınıfta kalıyoruz” dedi.

Türkiye’nin interneti en hızlı ancak en pahalı kullanan ülke olduğuna dikkat çeken Cem Haydar Bektaş;’Sanayi toplumlarının ürettiklerini alıp Türkiye’de montajını yaptık. Sanayi toplumu olamadık. Aynı şey şimdi nanoteknolojilerin üretilmesinde de söz konusu. Teknolojik ARGE ‘lerin yapılması için devlet desteğine ihtiyaç var. Bilgi ile teknolojiyi buluşturmak bilişimdir. Önemli olan da budur.’’dedi.

Knowhow transferi yapmamız lazım

Yazılım konusunda ülke olarak iyi durumda olan Türkiye’de nanoteknolojilerin araştırılmasında nitelikli insan gücünün olmadığına değinildi. Bektaş,’’ Bilişim ihracatı yapamıyoruz. Türkiye ar-ge için yeterli yatırımları yapmıyor.Ağırlıklı olarak knowhow transferi yapmamız lazım. Yazılım mühendislerimiz ekonomik nedenlerden dolayı yurtdışını tercih ediyor’’dedi.

Devlet bütçe ayırmadıkça üretemeyiz

Türkiye’deki büyük şirketlerin yurtiçindeki yazılım firmalarından değil, yurtdışında üretilen programları kullandıklarından dolayı, iç piyasanın gelişemediği ifade edildi. Bektaş,’’Teknolojik olarak dünya ile rekabet edebilmenin ancak devletin gerekli bütçeyi ayırmasıyla gerçekleşebileceğini’’söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.