Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

THY'den çalışanlarını üzecek yeni uygulama

12 Eylül 2012 Çarşamba::

THY, rapor alan personelini önce telefonla arıyor ve kendisini ziyaret edeceklerini bildiriyor

Yazı Boyutu : A A A A

THY, rahatsızlanan personelini evde bizzat muayene ederek rapor alıp işe gelmeyen personel sayısını azalttı. THY, rapor alan personelini önce telefonla arıyor ve kendisini ziyaret edeceklerini bildiriyor. Ardından doktor ve hemşireyle personeli evinde ziyaret ediyor, gerekli kontrolleri yapıp ihtiyaç halinde tıbbi destek veriyor.

Vatan'ın haberine göre geçen yıl ‘Hastayım’ diyerek rapor alan ve yalan söylediği ortaya çıkan 100 hostesi işten atan THY, rapor alan personelini önce telefonla arıyor ve kendisini ziyaret edeceklerini, müsait olup olmadığını bildiriyor. Ardından doktor ve hemşireyle personeli evinde ziyaret ediyor, gerekli kontrolleri yapıp ihtiyaç halinde tıbbi destek veriyor.

PROTESTOCULAR İŞTE ATILMIŞTI

Bu uygulama sayesinde geçen yıla oranla rapor alan personel sayısında azalma olduğunu söyleyen THY Basın Müşaviri Ali Genç, “Hastalanan personelimizi yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla sağlık ekibiyle ziyaret ediyoruz. Moral veriyoruz, gerekirse tıbbi destek sağlıyoruz” dedi.

305 PERSONELİN İŞİNE SON VERMİŞTİ

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Akçin ise geçen sene evde hasta personel ziyaretinde THY yönetiminin kendilerini de arayıp haber verdiğini belirterek, “THY’de 6 bin 400 kabin, 2 bin 400 kokpit personeli var. Raporlu çalışanlarla ilgili ziyaretlerde geçen sene bizi arayıp haber veriyorlardı. Ancak bu yıl aramıyorlar” değerlendirmesini yaptı. Türk Hava Yolları’nda geçtiğimiz Haziran ayında grev yasağını protesto eden 305 THY çalışanının işine son verilmişti. Kurumla çalışanlar arasında arabuluculuk yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşmüş ancak 305 çalışanın işe dönmesini konusunda Topçu’yu ikna edememişti.

MESSİ'NİN PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜ

Marka yüzü olması için dünyaca ünlü aktör ve sporcularla yaptığı anlaşmalarla dikkat çeken THY, son olarak İspanya’da Barcelona kulübünde oynayan 25 yaşındaki Arjantinli sporcu Messi’nin peşine düştü. 2004’ten bu yana Barcelona klübünün formasını giyen oyuncu, kariyeri boyunca 5 kez La Liga şampiyonluğu, 3 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. THY’nin ilk star yüzü aktör Kevin Costner olmuştu. Daha sonra spordaki sponsorluk anlaşmalarına başlayan THY, futbolun devlerinden Barcelona ve Manchester United gibi kulüplerle anlaşma imzalayarak adından söz ettirdi. THY’nin sporcu reklam yüzleri arasında NBA’in ünlü yıldızı Los Angeles Lakers oyuncusu Kobe Bryant’ın yanı sıra şampiyon tenisçi Caroline Wozniacki da bulunuyor.

6 AYDA SATIŞLAR YÜZDE 36 ARTTI

Türk Hava Yolları, 2012 yılının ilk 6 ayına ait konsolide mali tablolarını geçen ay İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na bildirdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 36 oranında artarak 6.7 milyar TL’ye ulaştı. Net kar bir önceki yıla göre yüzde 142 artarak 164 milyon TL olarak gerçekleşti. Türk Hava Yolları 2012 yılının hem ilk çeyreğinde hem de ikinci çeyreğinde geçen yıla göre daha üstün bir performans sergiledi. Mevsim etkisi nedeniyle, yılın ilk çeyreğinde elde edilen zarara rağmen, özellikle ikinci çeyrekte sağlanan yüksek performans sonucu yılın ilk yarısında kara geçildi. İkinci çeyrekte elde edilen 271 milyon TL esas faaliyet karı ile birlikte yılın ilk yarısında 52 milyon TL esas faaliyet karı elde edildi. Trafik sonuçlarına bakıldığında yılın ilk yarısında 18 milyon yolcu taşındı, yolcu sayısında yüzde 20, arz edilen koltuk kilometrede (AKK) yüzde 19, ücretli yolcu kilometrede (ÜYK) ise yüzde 24 artış sağlandı. Dıştan dışa transfer yolcu sayısının toplam dış hat yolcu içerisindeki payı ise 4 puan artışla yüzde 39’a ulaştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.