Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Finansal krizin merkezi İstanbul olacak

12 Eylül 2012 Çarşamba::

Uluslararası iş dünyasının liderleri İstanbul’da gerçekleştirilecek olan İş Forumu’nda buluşuyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ülkelerin özel sektör temsilcilerini Uluslararası İş Forumu’nda bir araya getirecek. Perşembe günü İstanbul’da gercekleştirilecek olan iş forumunun açılışını Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak.

ULUSLARARASI EKONOMİ ŞÖLENİ

Foruma ABD, Rusya, Yunanistan, Latin Amerika, Suriye, İran, Çin, Japonya, Mısır, İsrail, Malezya başta olmak üzere 85 ülkeden iş dünyasının liderleri ve uluslararası kurumların temsilcileri katılacak. Forum kapsamında küresel krizin dünya ekonomilerine etkisi, ülkelerin deneyimleri ve krizin aşılmasında girişimciliğin rolünü bölgesel ve küresel ölçekte gündeme getirmek üzere üç ayrı oturum düzenlenecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası İş Forumu’nu dünya çapında ünlenen, saygın, başarılı ve geleneksel bir ekonomi şölenine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

MALİ KRİZİN ETKİLERİ İSTANBUL'DA KONUŞULACAK

Rifat Hisarcıklıoğlu “Küreselleşme tüm dünya ekonomilerini birbiriyle bağlantılı hale getirmiş durumda. Dünyanın bir ucunda gerçekleşen ufak bir ekonomik ya da siyasi olay tıpkı bir kelebeğin kanat çırpışının başka bir yerde tsunami yapması gibi, bambaşka bir lokasyonda fırtınalar koparıyor, ekonomileri allak bullak ediyor. Bunun en yakın örneğini son 3 yıldır yaşıyoruz. Avrupa’da meydana gelen mali kriz, diğer ülkeleri de etkiledi, etkilemeye devam ediyor. Dünya özel sektörünün temsicilerini İstanbul’da bir araya getirerek hem bu süreci konuşmak hem de uluslararası ekonominin geleceği üzerine tartışmak istiyoruz” diye konuştu.

TÜRK DİASPORASI DA ZİRVEDE

Yurt dışındaki Türk işadamlarını da İş Forumu’na davet ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi: “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi üyesi 100’ün üzerinde işadamı da bu foruma katılacak. İşadamlarımız ayrıca Türkiye’nin tanınmış markalarıyla da bir araya gelecek. Yurt dışına bayilik vermek isteyen Türkiye Franchising Derneği üyesi Türk markalarının Türk diasporası mensuplarına uygun koşullar sağlayarak öncelik vermesi amaçlanıyor. Franchising fuarında ikili temaslar yapılacak.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.