Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

En büyük petrol ihracatçısı fiyatlardan şikayetçi

10 Eylül 2012 Pazartesi::

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, bugün yaptığı açıklamada yüksek petrol fiyatlarının haklı çıkarılmasının zor olduğunu ifade etti.

Yazı Boyutu : A A A A

Suudi Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, küresel arz, talep ve envanterlerin petrol fiyatlarında şu günlerde yaşanan yükselişi haklı çıkarmadığını söyledi.

ENVANTERLER ARTACAK SEVİYEDE

Al-Naimi bugün yaptığı açıklamada, "Suddi Arabistan, uluslararası petrol piyasasında yükselen fiyatları hakkında endişeli" dedi. Suudi Petrol Bakanı, petrol fiyatlarının, piyasa temel ilkeleri tarafından desteklenmediğini belirterek, "Piyasa gayet dengelenmiş durumda, gelecekte toparlanma kabul edilebilir bir zaman dilimi içerisinde görünüyor ve envanterler yetecek, hatta artacak seviyede" dedi.

Dünya petrolünün yarısından daha fazlası için bir fiyat göstergesi olan Brent petrol, bu yılın düşük seviyesi olan 21 Haziran'dan bu yana yüzde 29 yükselirken, Avrupa Birliği'nin, İran'dan alınan ham petrol üzerindeki ambargo 1 Temmuz'da başladı. Ekim vadeli Brent petrol, Londra merkezli ICE Avrupa Vadeliler borsasında Londra saatiyle 11:14'te varili 114.82 dolar oldu.

SON 30 YILIN EN YÜKSKE SEVİYESİNDE ÜRETİM YAPIYOR

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, son 30 yılın neredeyse en yüksek seviyelerinde üretim yapıyor. OPEC'ten açıklanan rapora göre, Suudi Arabistan'ın üretimi, petrol iharacatçıları örgütünün günlük arzını dünyanın ihtiyacı olan seviyenin 1.3 milyon varil üzerine çıkardı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.