Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İkiz Kuleler'in yeri, yeniden iş merkezi olacak

10 Eylül 2012 Pazartesi::

ABD'nin New York şehrinde 11 Eylül saldırısı sonrası yıkılan İkiz Kuleler'in bulunduğu bölge, yeni yapılan Dünya Ticaret Merkezi (WTC) ile yeniden iş merkezi haline gelecek

Yazı Boyutu : A A A A

ABD'nin New York şehrinde 11 Eylül saldırısı sonrası yıkılan İkiz Kuleler'in bulunduğu bölge, yeni yapılan Dünya Ticaret Merkezi (WTC) ile yeniden iş merkezi haline gelecek.

11 Eylül saldırısı sonrasında yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan Dünya Ticaret Merkezi'nin (WTC) iş dünyasının gözdesi haline getirilmesi hedefleniyor. İkiz Kuleler'in yerine yapılan gökdelenlere ilginin artması için ofis fiyatları diğer binalara göre daha uygun hale getirildi. 11 Eylül saldırsının yaralarını sarmak isteyen Amerikan hükemeti, yapılan yeni WTC'nin kısa sürede bitirilmesi için maddi olarak büyük yardımda bulunuyor. Amerika'da yaşanan ekonomik krize rağmen inşaatı devam eden WTC gökdelenlerin New York'un en gözde iş merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor. Şuana kadar kiralanan ofislere yüzde 50'ye varan indirim bile yapıldığı belirtildi.

New York'un Manhattan ilçesinin güneydoğusunda (Dowtown) inşaa edilen binalardan biri olan 4 numaralı WTC'nin 2013 sonbaharında hizmete açılması amaçlanıyor. Şuana kadar 60 katı biten binanın toplam 72 kat olacağı ifade edildi. New York'ta görev yapan basın mensupları ile inşaatın 51. katında bir araya gelen yapım şirketi Siverstein Properties'ın Başkanı Janno Lieber, yaptıkları yeni binanın iş dünyası için gözde bir yer olacağını iddia etti. Binaların yapıldığı yerlerde nüfusün 2 kat arttığını hatırlatan Lieber, hem teknolojik açıdan hem de manzara açısından yeni binaların birçok avantajlara sahip olduğunu söyledi. Bugüne kadar 300 milyon dolarlık toplam 37 bin 160 metre kare alan için kira sözleşmesi imzaladıklarını kaydeden Başka Lieber, "Ellerinden geldiğince fiyatları cazip tutmaya çalışıyoruz. Dünyanın finans merkezi olan New York'un her geçen gün birçok şirketin gözdesi haline geliyor. Hem ulaşım hem de konum itibariyle yaptığımız binaların çok ilgi göreceğine inanıyoruz. Ofislerden bakıldığı zaman New York'un birçok güzel yerini görme şansınız var. Bu konuda çok iddialıyız." diye konuştu.

New York'ta bulunan büyük şirketlerin birçoğunun şehrin orta kısmını (Midtown) tercih ettiğini ifade eden emlakçılar ise WTC'nin inşa edilen bölgesinde ise ofis fiyatlarının daha uygun olduğuna dikkat çekti. Emlakçılar, "Anladığımız kadarıyla WTC binalarında ofisler çok daha uygun hale gelecek. Çünkü orada yapılan yeni binalarda daha çok pazarlık yapabiliyoruz. Müşterilerimiz genellikle şehrin orta bölümünü daha çok tercih ediyor." şeklinde bilgi verdiler. 2002 yılında yapımına başlanan 49 katlı 7 numaralı WTC, 4 yıl içinde bitirilip 2006 yılında hizmete açılmıştı.

Temmuz 2009'da inşaatına başlanan 4 numaralı WTC'de günde ortalama bin kişi çalışırken, binanın 72 katı iş merkezi olarak kullanacak.

New York'un en uzun binası olacak olan 1 numaralı WTC'nin ise 2013 yılında hizmete girmesi bekleniliyor.
Proje kapsamında yapılan 11 Eylül müzesi ve parkı dahil olmak üzere bütün binaların toplam maliyetinin 14,8 milyar dolar olması öngörülüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.