Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

2B'ye 100 bin başvuru

9 Eylül 2012 Pazar::

2B başvuruları ekimde bitiyor. Şu ana kadar gelen talep 100 bini geçti. İstanbul'da başvuru oranı % 35'e çıktı. 10 milyarlık gelir kapıda

Yazı Boyutu : A A A A

Orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören 2B başvuruları için geri sayım başladı. Sabah'ın haberine göre toplam talep 100 bine ulaşırken, İstanbul'da bu konuda girişimde bulunanların oranı yüzde 35'i buldu. İstanbul'da en fazla talep Beykoz, Sultanbeyli, Silivri ve Ümraniye'den geldi. Sadece İstanbul'daki satışlardan 10 milyar liranın üzerinde gelir bekleniyor. Hazine arazilerinin kullanıcılarına satılmasını öngören 2B Yasası 7 Mayıs'ta yürürlüğe girdi. Milli Emlak verilerine göre başvurularda ilk sırada bulunan Antalya'yı sırasıyla İstanbul, Muğla ve Balıkesir izledi. Toplam başvurunun yaklaşık yüzde 75'i bu illerde yapıldı. Başvuruların alınmasına 30 Ekim'e kadar devam edilecek. Bu tarihe kadar herhangi bir girişimde bulunmayanlara tapu verilmeyecek.

8 BİN HEKTARLIK ALAN
İstanbul'da 8 bin hektarlık 2B alanı bulunuyor. Toplam 82 bin hak sahibinin yaklaşık 30 bini İstanbul Defterdarlığı ve ilçe mal müdürlüklerine satın alma ve iade başvurusunda bulundu. En az başvuru Adalar, Bahçeşehir, Maltepe'den geldi. Bakanlık yetkilileri bu sayının ekimde artacağını belirtirken, "İstanbul için 16.5 milyarlık hedefi yakalarız" dedi. Başvurular tamamlanınca rayiç bedeller açıklanacak.

KDV, GV VE KV ARTMAYACAK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün de bir süredir devam eden vergi artışı spekülasyonlarına son noktayı koydu. Bakan Şimşek, işadamlarına "Gelir Vergisi (GV), Kurumlar Vergisi (KV) ve KDV artmayacak" mesajı verdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.