Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ünlü konut firmasının iflası istendi

7 Eylül 2012 Cuma::

Konut sektöründeki atılımını 2000’li yılların ortasında yapan KC Grup, İstanbul Pendik’te inşa ettiği konutları yarım bıraktı, geride 450’ye yakın mağdur aile bıraktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Konut sektöründeki atılımını 2000’li yılların ortasında yapan KC Grup, İstanbul Pendik’te inşa ettiği konutları yarım bıraktı, geride 450’ye yakın mağdur aile bıraktı.

Şirketin geliştirdiği projeden konut alan yüzlerce aile dairelerini teslim alamadıkları gibi, ödemelerini de sürdürüyor. Kimi ailelerin verdikleri senetler piyasaya verildi, üçüncü kişiler konut sahiplerine icra takibi başlattı. dairelerinin ne zaman teslim edileceği ise belirsiz. Konutlarını alamayan aileler 22 Eylül’de eylem yapmaya hazırlanıyor.

Maketten konut satışına bir mağdurlar grubu daha eklenmiş durumda. Kendilerine verdikleri isimle “Binbirzedeler” Ankara merkezli KC Grup’un Pendik Kavakpınar mevkiinde geliştirdiği 1154 daireli 'Binbir Evler' isimli projeden konut almaya başladı.

Ancak satışların yapıldığı süreçte daha henüz konutların inşasına başlanmamıştı. Şirket yoğun reklâm kampanyaları ile kısa sürede konutların önemli bir bölümünün satışını gerçekleştirdi. “Sözlerini tutmayı alışkanlık haline getirenler değerleriyle yükselir" sloganı ile konut satışı yapan KC’nin proje geliştirdiği arazi ise Polisan Holding’e aitti. Şirket, Polisan ile kat karşılığı sözleşmesi yapmıştı.

EYLÜL 2010'DA TESLİM EDİLECEKTİ

Ancak proje istenildiği gibi yürümediği gibi inşaatına başlanan iki blok için de inşaat ruhsatı alınmadı. Söz konusu iki blok da kaçak konuma düşmüş durumda. Polisan tarafı, sözleşme hükümlerine uyulmadığı gerekçesi ile sözleşmeyi iptal etti. Taraflar davalık oldu ve karşılıklı açılmış olan davalar sürüyor.

Polisan tarafı, yüzlerce konut sahibinin yaşadığı mağduriyetin yanı sıra kendilerinin de ciddi bir mali kayıp yaşadığını, mağdur edildikleri görüşünde. Konutların Eylül 2010'da teslim edileceği açıklanmıştı. Ancak proje alanında kaçak konumdaki iki blok dışında her hangi bir yapı söz konusu değil.

AİLELER ÖDEMELERİNİ SÜRDÜRDÜ

Taraflar arasındaki sözleşmenin iptalinden habersiz olan aileler ise ödemelerini sürdürmeye devam etti. Mağdur aileler, konu ile ilgili hurriyet.com.tr’ye yaptıkları açıklamada “Polisan A.Ş., KC Grup ile aralarındaki anlaşmayı tek taraflı fesih ettiğini kamuoyundan gizlediği için projeden daire alan müşteriler düzenli olarak ödemelerini yapmaya devam etti. Bu süre içerisinde de yeni daire satışları ile beraber toplamda yaklaşık 450 daire satışı gerçekleşmiş ve yukarıda bahsedilen üzere yaklaşık 1500 kişilik mağdur kitlesi oluşmuştur” bilgisine dikkat çekti.

İKİ YIL ÖNCE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN KONUTLAR ORTADA YOK

MAKETTEN KONUT SATIŞI YAPILDI

Mağdurlar adına bilgi veren grup üyeleri “KC GRUP, müşterilerini henüz yapım ruhsatını almadığı bir projede maketten konut satışı yaparak mağdur etmiştir. Arsası değerlenen Polisan A.Ş.’nin, KC Grup’u aradan çıkarıp projenin yapımını daha yüksek paylaşım oranıyla farklı bir inşaat firmasına vermek istemesi süreci kilitlemiş ve üyelerin mağduriyetini arttırmıştır” dedi.

KC'NİN İFLASI İSTENDİ

Proje alanında hiçbir inşaat faaliyeti olmadığı gibi,. Mali darboğaz içine girdiği ifade edilen KC Grup hakkında, bazı konut sahipleri ise iflas istemi ile mahkemeye başvurmuş durumda. Şirketin iflası yönünde bir kararın çıkması durumunda, konut sahipleri, konunun tamamen çözümsüzlüğü gideceğini, iflas işlemleri sonuçlanana kadar sorunun çözülemeyeceği görüşünde.

‘YABANCI ORTAK’ SÖZÜ

Kontaş ve Canberk firmalarının işbirliği ile Ekim 2004’te kurulan KC Grup, yarım kalan projelerinin yabancı ortak ile çözüleceği yönünde açıklamıştı. Ancak aradan geçen üç yıldan bu yana ne bir ortak bulundu ne de projeler hayata geçirildi. KC Grup, 2006 yılında ‘Marka Büyük Ödülü’ almıştı. 2005 yılında Şekerspor'u satın alan KC Group, Sergen Yalçın gibi yıldız futbolcuları transferi ile gündeme gelmişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.