Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bakır yatırımcısına kazandırıyor

7 Eylül 2012 Cuma::

Bakır, Avrupa Merkez Bankası’nın sınırsız tahvil alım kararından destek buluyor

Yazı Boyutu : A A A A


Bakır fiyatları, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) borç krizi ile mücadele için sınırsız tahvil alımı yapacağını duyurmasının metallere yönelik talebin güçleneceği beklentilerini artırması sornası yükseldi ve metal, son sekiz haftanın en iyi performansını göstermeye yönlendi. Üç ay vadeli bakır kontratı, Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.3 yükselerek ton başına 7,725 dolara kadar çıktıktan sonra, Seul saati ile 11:33′te ton başına 7,720 dolara geldi. Metal bu hafta şimdiye dek yüzde 1.4 yükseldi ve 13 Temmuz’da biten haftadan bu yana en güçlü haftalık çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Aralık vadeli bakır kontratı, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek pound başına 3.5150 dolarda kaldı. AMB Başkanı Mario Draghi, dün yaptığı açıklamada, politika yapıcılarının, zor durumdaki ülkelerin borçlanma maliyetlerini düşürmek ve para birliğinin dağılmasını önlemek için sınırsız ülke tahvili alımı konusunda anlaşmaya vardığını söyledi. Seul’de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli metal traderı Hwang Il Doo, “Bakır Draghi’nin açıklamaları ve politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek için daha fazlasını yapacağı spekülasyonu ile yükseldi” dedi.

Bloomberg’in anketine katılan 21 analist, bakır fiyatlarının gelecek hafta yükseleceği tahmininde bulunurken, beş analist düşüş beklediğini kaydetti. Dört analist ise nötr kaldı. Böylelikle, yükseliş bekleyenlerin genele oranı 14 Ekim’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Çin, son üç yılın en yavaş büyümesini gösteren ekonomiyi desteklemek için, bu hafta ikinci büyük inşaat duyurusunu yaparak, 2,018 kilometre yol yapımı planını onayladı. Aralık vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda yüzde 0.2 yükselerek ton başına 56,310 yuana (8,880 dolar) çıktı. LME’de, aluminyum, çinko ve kurşun düşerken, kalay ve nikel fazla bir değişiklik göstermedi.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.