Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Morhipo yetenek yönetiminde önde gidiyor

4 Eylül 2012 Salı::

Avrupa İnsan Yönetimi Derneği (EAPM) ve danışmanlık şirketi Capitalent'ın Avrupa çapında hazırladığı yetenek yönetimi raporunda, Türkiye'de kendi ölçeğindeki en iyi uygulama Morhipo.com seçildi

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa İnsan Yönetimi Derneği ve Alman danışmanlık şirketi Capitalent tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Türkiye'deki bölümünde Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) katkı sağladığı "Yeteneğin gerçek etkisi: Avrupa'nın küçük işletmeleri gelecekteki başarıyı nasıl sağlıyor?" raporunda bu alandaki örnek uygulamalar belirlendi. Türkiye'nin de dahil olduğu 30'u aşkın ülkeden yapılan bin 174 yöneticinin katıldığı araştırma sonucunda hazırlanan raporda, seçilen 140 şirketin başarı öyküsü yer aldı. Alışveriş sitesi Morhipo.com, Türkiye'den 37 başarılı şirket arasında uygulamaları ile öne çıkarak raporda "iyi örnek" olarak yer aldı.

Genç ve esnek yapıya uygun İK anlayışı
Raporda morhipo.com'un genç, esnek ve hareketli yapısına uygun İK uygulamaları oluşturduğu vurgulandı. Bu uygulamalar arasında, 'hedefine ulaşan personelin hemen ödüllendirilmesi', 'çalışanların tamamı için esnek prim sisteminin olması', 'kendi içinde yetenek keşfi yapması ve 'yönetici yetiştirmesi', 'farklı kariyer geçmişlerinden gelen kişilere şans vermesi', 'çalışanlarının gönüllü faaliyetlerini desteklemesi' ve 'toplumsal yatırım projeleri ile çalışanlarının kalbini kazanması' yer alıyor.

Öncelik müşteri mutluluğunda
Konuyla ilgili olarak Morhipo İK sorumlusu Melis Önce, "Boyner Grubu'nun 60 yıllık tarihi, değerleri ve kültürüyle beslenen bir şirket olarak öncelikli hedefimiz müşteri mutluluğu. Bunu sağlamak için rekabetin üst düzeyde olduğu e-ticaret sektöründe yetenekleri bulmak ve elde tutmak kritik. Eksiksiz ve çağdaş biçimde yapılandırdığımız İK sistemimiz ve farklı uygulamalarımızla pozitif ve eğlenceli bir iş ortamı yaratıyoruz. Bu rapor içerisinde başarılı uygulama örneği olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.

Değerlendirme nasıl yapıldı?
Dünya çapında kendi alanında yapılmış en büyük araştırma olma özelliğine sahip bu araştırma kapsamında 30'dan fazla EAPM üyesi Avrupa ülkesinden; sanayinin tüm alanlarından, üretimden finansal hizmete ve kamu sektörüne kadar ağırlıklı olarak İK ve diğer iş dünyası liderlerinden 1174 kişi ile anket yapıldı. Anket katılımcıları organizasyonlarının yetenek yönetimi ile ilgili düşünceleri, uygulamaları, önceliklerini anlamaya yönelik, iş performansı ve yetenek yönetimi konusunda 43 soru yanıtladılar. Yetenek Üçgeni olarak adlandırılan Yetenek Görüşü, İşle Bütünleşme, Yetenek Organizasyonu ve Yetenek Kültürü konularıyla ilgili 75 kriter listesi üzerinden kendilerini değerlendirdiler ve önceden özenle seçilmiş İK ve iş dünyası liderleriyle internet üzerinden röportajlar yaptılar. Sonuçlar uzmanlar tarafından yorumlandı ve ortaya çıkan en iyi 140 örneğe araştırma raporunda yer verildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.