Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

THK: Büyük pilot açığı var

2 Eylül 2012 Pazar::

THK Genel Başkanı Yıldırım, "Ülkemizin büyük bir pilot açığı var, üniversitemizde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyoruz ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz, 2014 yılında THK'nın ürettiği uçağımız semalarda uçmaya başlayacak" açıklamasında bulundu

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, ''Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyor ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz'' dedi.

Yıldırım, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak ile ilçelerini kapsayan bölge toplantısı için geldiği Afyonkarahisar'da THK şubesini ziyaret etti.

Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, THK'nın 87 yıldır Atatürk'ün koyduğu hedef doğrultusunda havacılığı ''Türk insanının işi yapmak'' ve ''istikbal göklerdedir'' sözleri üzerine faaliyetlerin yürüttüğünü kaydetti.

THK'nın yüz binlerce Türk gencine paraşüt, yamaç paraşütü, yelken ve kanat model uçak gibi konularda eğitim verdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''THK, halktan aldığını halka veren bir kurumdur. THK'nın en önemli faaliyetlerinden birisi Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin 2011 yılında eğitime başlamasıdır. Yapılan üniversite sınavı sonucunda üniversitemiz, doluluk oranı konusunda Türkiye'deki yüzde 100 doluk oranına ulaşan 3 üniversiteden biridir. Eğitimimizin kalitesini ve imkanlarını artırarak devam edeceğiz. Ülkemizin büyük bir pilot açığı var. Üniversitemizde gençlerimizi pilot olarak yetiştiriyoruz ve Türk havacılık sektörüne armağan ediyoruz. Uçak sistemleri ve kabin memurları eğitimlerini alan geçlerimiz, havacılık sektöründe çalışmaya başlayacak.''

-''THK'nın en önemli projelerinden birisi uçak üretimidir''

Yıldırım, THK'nın en önemli projelerinden birinin de uçak fabrikası ve uçak üretimi olduğunu anlatarak, ''Uçak üretimiyle ilgili fabrikamız faaliyete geçti. 2014 yılında THK'nın ürettiği uçağımız semalarda uçmaya başlayacak. Üzerinde ay yıldız bayrağımız ve THK logosu olacak. Bu uçakları gören her Türk vatandaşı gururlanacak. İnşallah devamlılık olacak ve daha büyük kapasiteli uçakları üretmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Uçak fabrikasını en önemli özelliklerinden birisinin de THK Üniversitesi mühendisleri ve bilim adamlarının bu uçak fabrikasıyla ilgili çalışma yapması olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin THK Üniversitesi ile dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması çok önemli. Bu yıl üniversitemiz de 77 değişik ülkeden öğrenciler eğitime başlıyor. Bu da bizim hedeflerimizden birisi olan dünya çapında havacılık eğitim merkezi olması konusunda da üniversitemiz büyük bir adım atmış olacak. Uçak bakım merkezleri, helikopter bakım merkezleri de faaliyete geçti. Ülkemizin değişik yerlerinde açtığımız parasız yamaç paraşütü, yelken kanat gibi kurslarda da gençlerimize hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.'

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.