Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dünya sosyetesini Şahenk ağırlayacak!

1 Eylül 2012 Cumartesi::

Doğuş Grubu, dünya sosyetesinin uğrak yeri İtalyan Capri Adası’ndaki Capri Palace Otel’in sahibi Tonino Cacace ile ortaklık için masada

Yazı Boyutu : A A A A

Son dönemde yemeiçme sektöründe yaptığı peş peşe ataklarla gündeme gelen Doğuş Grubu, yatırımlarını yepyeni bir aşamaya taşıyacak bir ortaklığa imza atmaya hazırlanıyor. Doğuş Grubu, İtalya’nın güneyinde Napoli’ye yakın Capri Adası’nda bulunan ve dünya sosyetesinin uğrak otellerinden Capri Palace’a ortak olmak için görüşmeleri tamamlamak üzere. Oda fiyatı 470 Euro’dan başlayıp 6 bin Euro’ya kadar çıkan Capri Palace, Julia Roberts, Harrison Ford gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlamasıyla tanınıyor. 11 tanesi ultra lüks süit olan ve çoğunluğunun özel havuzu bulunan 79 odalı Capri Palace, 150 metrekarelik ‘penthouse’larıyla da ünlü.

REINA’DA SÜRPRİZ OLUR MU?

Otelin sahibi Tonino Cacace ile Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in el sıkıştığı tek konu bu otel olmayacak. Şubat ayında ülkemizi ziyaret Tonino Cacace, Türkiye’de otel ve restoran yatırımları yapabileceğini, bunun için fırsat kolladığını açıklamıştı. Capri Palace’ta 2 tane Michelin yıldızlı restoranı bulunan Cacace bu deneyimini Türkiye’ye de taşımak istiyor. Bu hedef Doğuş Grubu’nun hız verdiği yatırımlarıyla çakıştığı için Türkiye’de de Şahenk-Cacace sinerjisi sürecek. Cacace’nin yemeiçme konusundaki deneyimlerini Türkiye’ye taşıyabilecek yeni restoranlar için de fırsat kollanacak. Hatırlanacağı üzere, Boğaz’daki gözde mekânlardan Reina’nın arazisinin Doğuş Grubu’na ait olduğu, sözleşmenin 2013 yılında yenilenmeyeceği ve Doğuş’un bu araziye otel yapabileceği basına yansımıştı. Doğuş’un bu arazide Cacace ile işbirliği yapıp yapmayacağını zaman gösterecek.

Doğuş ‘yeme-içme’ye doymuyor!

Doğuş Grubu, son dönemde yeme-içme ve spor sektörlerinden neredeyse her ay bir satın alma, ortaklık ya da yatırım haberiyle gündeme geldi. Bu alanda yeni şirketlerini de peş peşe kuran Doğuş Grubu, son olarak kahve zincirlerinin hızlı büyümesinden hareketle Kahve Dünyası’na ortak olmuştu. Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) markasıyla öne çıkan grup, Nusr-Et, Lacivert ve Kiva gibi ünlü ve başarılı restoranların da yüzde 51’le çoğunluk hissesini almıştı. Yapılan açıklamalara göre, D.ream’in bu yıl sonuna kadar 8 markayla ulaşmayı hedeflediği restoran sayısı 22. Bu restoranlara yapılması öngörülen yatırım tutarı ise yaklaşık 50 milyon dolar seviyesinde. Grubun bundan sonraki hedefleri arasında yurtdışı atakları da var. Capri Palace ile yurtdışında otelcilik sektörüne giriş yapan Doğuş Grubu, New York, Londra ve Dubai gibi şehirlerde de restoranlar açmayı planlıyor.

İKİNCİ KUŞAK PATRON

Capri Palace’ın tohumları Tonino Cacace’nin babası Mario Cacace tarafından atılmış. Capri’de açtığı oteli kısa sürede lüks hale getiren baba Cacace, Sophia Loren, Grace Kelly ve Audrey Hepburn gibi isimleri ağırlamış. Ancak otelin bugünkü haline gelmesi Tonino Cacace’nin başlattığı renovasyon çalışmalarıyla olmuş. Bölgede Roma dönemine ait kalıntıları da görmek mümkün.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.