Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Altın uzmanları bankalara transfer oluyor

1 Eylül 2012 Cumartesi::

Altın satma konusunda eksik olan deneyimlerini Kapalıçarşı çalışanları ile kapatmak isteyen bankalar Kapalıçarşı deneyimi olan büyük kuyumculardan transfer yapıyor. Bazıları ile de işbirliği yapıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Bankalara tanınan altın satma yetkisi, Kapalıçarşı’da transfer rüzgârı estirdi. Bankalar Kapalıçarşı’nın kurt satışçılarının peşine düştü. Alaylı sarraflar, ayda 1500-2 bin TL maaşla bankalarda göreve başladı. Kimi her gün kimi ise sadece altın alım günlerinde takım elbisesini giyip bankada işbaşı yapıyor.

Bankalar özellikle uzun yıllar Kapalıçarşı deneyimi olan büyük kuyumculardan transfer yapıyor. Bazıları ile de işbirliği yapıyor. Altın satma konusunda eksik olan deneyimlerini Kapalıçarşı çalışanları ile kapatmak isteyen bankalar, 1500-2 bin TL olan maaşın yanı sıra 500 TL de yemek parası veriyor. İsmini vermek istemeyen Kapalıçarşı esnafı, “Bankaların çarşıdan başka bir yerden altın eksperi bulmaları mümkün değil. Onun için de transferler başladı” diyor. Bankalar şimdilik altın alım satımlarını haftanın belli günlerinde yapıyor. Ancak zaman içinde sistemin oturması ve talebin artması ile her gün alım satıma geçmeyi planlıyor.

Kapalıçarşı’dan gelen alaylı altın uzmanının bankalarda yapacağı iş kendi deyimleriyle ‘çocuk oyuncağı’. Bankaların şubelerinde çalışacak olan sarraflar öncelikle gelen altının kalitesine bakacak. İçinde bulunan demir, plastik ve milyem oranına karar verdikten sonra sarrafın onayına göre altın bankanın mevduatına geçecek. Kapalıçarşı’dan başka yerde altın uzmanı bulamazlar Çarşı esnaflarından Ferhat Tavukçu çocuk yaşlardan beri Kapalıçarşı’da olduğunu söylüyor.

BDDK ’nın aldığı karardan sonra sarraflara teklifler geldiğini söyleyen Tavukçu, “Çünkü bankalarda altından anlayan yok. Ama Kapalıçarşı esnafı bu transferlerden rahatsız” diyor. Sermaye piyasası konusunda eğitim gören üniversite mezunu ‘mektepli esnaf’lardan Naip Topal da Kapalıçarşı’nın yetişmiş elemanlarının çok kıymetli olduğunu söylüyor. Topal, “Buradan başka bir yerde altın uzmanı bulmak zor” açıklamasını yapıyor

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.