Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Rekabet Kurulu'ndan Orka ve Boyner'e izin

29 Ağustos 2012 Çarşamba::

Rekabet Kurumu, Orka Tekstil ve Boyner'le ilgili önemli kararlar aldı

Yazı Boyutu : A A A A

Rekabet Kurumu'nun birleşme ve devralmaya ilişkin diğer kararları şöyle:

''- Turner Broadcasting System International Inc'nin Eko TV Televizyon Yayıncılık AŞ'de sahip olduğu yüzde 24,96 oranında hissesinin Doğan TV Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Orka Tekstil Sanayi ve Turizm Ticaret AŞ ve Or-pa Pazarlama ve Tekstil Sanayi AŞ'nin yüzde 30 oranında hissesinin Investcorp Bank B.S.C. iştiraki olan Gulf Turk Fashion tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Benetton Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin yüzde 50'sinin Benetton Group S.p.A tarafından Boyner Holding A.Ş., Hasan Cem Boyner, Neylan Dinler, Lerzan Boyner, Latife Boyner, Zahide Leman Halulu'dan devralınması işlemine izin verildi.

- Doğan Ailesi'nin tam kontrolünde olan Doğ-taş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim San. Tic. AŞ'nin International Furniture B.V. ve Doğan Ailesi'nin ortak kontrolüne geçmesi ile Kelebek Mobilya San. ve Tic. AŞ'nin tam kontrolünün Doğ-taş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Üretim San. Tic. AŞ'ye geçmesi işlemlerine izin verildi.''

Menfi Tespit muafiyet

Rekabet Kurulu, Finansbank AŞ ile Sombo Japan Sigorta AŞ arasında akdedilen 'Hayat Dışı Sigorta İçin Acentelik Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanınması talebi üzerine yaptığı incelemeyi de tamamladı. Buna göre, sözleşme süresince devam edecek rekabet etmeme yükümlülüğü ve sözleşmenin bitmesi, feshedilmesi ertesinde 5 yıl sürecek teşvik etmeme yükümlülüğünün hilafındaki her türlü hükmün tadil edilmesi koşuluyla muafiyet tanınmasına karar verildi.

Finansbank AŞ ile Finans Emeklilik ve Hayat AŞ arasında akdedilen 'Hayat Sigortaları Acentelik Sözleşmesi'ne menfi tespit belgesi verilmesi veya muafiyet tanınması talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda da sözleşme süresince devam edecek rekabet etmeme yükümlülüğü ve sözleşmenin bitmesi, feshedilmesi ertesinde 5 yıl sürecek teşvik etmeme yükümlülüğünün hilafındaki her türlü hükmün tadil edilmesi koşuluyla, muafiyet tanınması kararlaştırıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.