Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İlk ürünler borsaya geldi

26 Ağustos 2012 Pazar::

Kuru incir ve çekirdeksiz kuru üzümde ilk ürün borsaya girdi. İzmir Ticaret Borsası`nda ilk ürünler için sembolik açık artırma yapıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ege`nin geleneksel tarım ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirde ilk ürünler İzmir Ticaret Borsası`na (İZTB) geldi.

İZTB Üzüm Salonu`da düzenlenen törende Alaşehir üreticilerinden Ercan Akça`nın getirdiği çekirdeksiz kuru üzüm ve Nazilli`ye bağlı Eycelli köyü üreticilerinden Mutlu Yılmaz`ın getirdiği kuru incirin 100 kilogramlık bölümü için sembolik açık artırma yapıldı.

Kilogramı 10 liradan başlatılan çekirdeksiz kuru üzümü Ege İhracatçı Birlikleri kilogramı 100 liradan, kilogramı 15 liradan açık artırması başlatılan kuru inciri de yine kilogramı 100 liradan İzmir Ticaret Borsası satın aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, törende yaptığı konuşmada, kuru üzüm ve kuru incirin İzmir`in geleneklerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, geçmişte ekonominin gidişatını belirleyen bu ürünlerin kentteki ticaret kültüründe yer ettiğini anlattı.

İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise kuru üzüm ve kuru incirde üretim artışının devam ettiğine, kuru üzümde 1990`lı yıllarda 160 bin ton olan rekoltenin geçen yıl 269 bin tona, kuru incirde ise 45 bin tonlardan 60 bin tonlara yükseldiğine dikkat çekerek, bu yıl iyi bir ihraç sezonu yaşamayı umduklarını dile getirdi.

Kuru incirde sorun gözükmüyor

Öte yandan kuru incir rekoltesi tahmin heyetinin yaptığı çalışma da kamuoyuna açıklandı.
Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, Ege Bölgesi`nde 438 bin 600 dekar alanda hava şartlarının normal devam etmesi halinde geçen yıla göre yüzde 2,3 artışla 56 bin 935 ton kuru incir üretileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Şen, bu yıl iklim koşullarının ürün gelişimi açısından olumlu seyrettiğini, ürüne hastalık ve zararlı etkisinin de geçen yıla göre daha az olarak saptandığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.