Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Emrullah Turanlı'nın sır gibi sakladığı proje

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Taşyapı’dan uzun süredir ses seda çıkmıyordu. Bir ara mali sıkıntıda olduğu, hacizlerle boğuştuğu bile konuşulmuştu. Ancak şimdi..

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye’nin büyük gayrimenkul şirketlerinden Taşyapı’dan uzun süredir ses seda çıkmıyordu. Bir ara mali sıkıntıda olduğu, hacizlerle boğuştuğu bile konuşulmuştu...

Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı, son yıllarda sadece markalı konutlarla değil yeraltı otoparkı, enerji ve otel yatırımlarıyla da öne çıkıyordu. Son olarak Trump Towers’taki ortaklığıyla da gündeme gelmişti. Ancak inşaat sürecinde Doğan Grubu’yla yollarını ayırmıştı.

Taşyapı’nın İstanbul Altunizade’deki arazisinde yıkım ve hafriyat işlemlerinin yeniden başladığını görünce merak edip araştırdık. Hatırlanacağı gibi Tayşapı, üzerinde STFA genel müdürlük binasının da bulunduğu 45 dönümlük bu araziyi Selçuklar İnşaat’la ortak satın almıştı.

2010 yılında 40 milyon dolara alınan arsanın üzerine o dönemde 130 milyon dolarlık yatırımla 200 lüks konut yapılacağı açıklanmıştı.

Emrullah Turanlı, bu projeden 250 milyon dolar gelir hedefliyordu. Ancak aradan onca zaman geçmesine rağmen bu projede hiçbir hareket olmamıştı. Sadece bazı binalar yıkılmış, başka da bir adım atılmamıştı.

İşte geçen hafta bu araziye tekrar iş makineleri girdi ve yıkımla birlikte hafriyat işlemleri başladı. Biz de bunu üzerine merak edip Emrullah Turanlı’ya sorduk.

Turanlı, “Bu arsada işlerimiz yarım kalmıştı. Şu anda alanın temizliğini yaptırıyoruz. Henüz projenin startını vermedik. 2013 yılında yeni bir proje açıklayacağız. Şu anda detay veremem” demekle yetiniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.