Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kuyumcular bayram sonrasını bekliyor

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Yaz sezonunu umdukları gibi geçiremedikleri belirten kuyumcular, umutlarını bayram sonrasına bıraktılar.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin değişik yörelerinden sektör temsilcileri, yaptıkları değerlendirmede, bu yıl yaz sezonunun altın fiyatlarının yüksekliğinden, bazı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler nedeniyle kuyumculuk sektörünün yaza iyi başlayamadığını anlattılar.

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, yaptığı açıklamada, kuyumcuların yaz sezonuna iyi başlamadığını söyledi.

Sezonun iyi geçmemesinin çeşitli nedenleri olduğunu ve bayram sonrası bir hareket beklediklerini ifade eden Erdem, “Yunanistan'daki ekonomik kriz, Avrupa Şampiyonası, olimpiyatlar turist açısından bir azalmaya neden oldu. Ramazan'da iki ayı böldü, Ramazan'da da işlerin düşük geçmesi normal, bu ayda işler durgun geçer. Hepsi üst üste gelince, zaten piyasalarda durgunluk vardı, üstüne tuz biber ekti” şeklinde konuştu.

Erdem, bankaların çok büyük miktarda piyasadan altın çekmesinin de kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Yatırımcı eskiden elindeki altını verirdi, değiştirirdi hareketlilik olurdu, bir cazipliği olmasa da şimdi bankalara gidiyor. Ramazan sonrası herkes ümitliyiz, inşallah umutlarımız boşa çıkmaz” ifadesini kullandı.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Ramazan'da gıda dışı tüm sektörlerde olduğu gibi kuyumcuların da durgunluk yaşadığını belirterek, kuyumcuların umutlarını bayram sonrasına bıraktıklarını söyledi.

Konya Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Dolmacı, altın fiyatının yüksekliği nedeniyle kuyumcuların zor bir yaz sezonu geçirdiğini ifade etti.
Bayram sonrasına umut bağladıklarını dile getiren Dolmacı, “Ben böyle bir yaz sezonu geçirmedim. Altın fiyatının yüksekliği, Ramazan ayının masraf ayı olması nedeniyle satışlarımız oldukça düşük seyretti. Küçük altından geçtik, küçüğün küçüğünü bile vatandaş almakta zorlanıyor. Umut ediyoruz ki Ramazan bayramı sonrası işlerimiz açılır” dedi.

Giresun Kuyumcular Odası Başkanı Asaf Zeki Kitapçı da Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçi sayısında da azalma olduğuna dikkati çekerek, bunun da işlerini etkilediğini kaydetti.

Edirne Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Kalkan ise yaz sezonunu iyi geçiremeyen kuyumcu sektörünün Ramazan bayramı sonrası yapılacak düğünlere umut bağladıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.