Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Siber savaş MGK'nın gündemine oturacak!

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

ABD'nin savaş sebebi saydığı siber güvenlik, bu MGK'nın gündem maddelerinden birini oluşturacak.

Yazı Boyutu : A A A A


Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, ABD siber saldırıları savaş sebebi sayacağını açıklarken, Türkiye de son dönemde artan Rechack saldırıları ile birlikte siber savaş hazırlıklarını hızlandırdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ay sonunda yapılacak MGK'da da ele alınacak siber güvenlik konusuna özel bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacağını açıkladı. Yıldırım, "Siber güvenlik konusunda yöntem ve koordinasyonun sağlanması için bir karar çıkarılacak. Bakanlığım koordinasyondan sorumlu olacak" dedi.



Devletin siber savaş gündemine yönelik olarak bilgi veren Bakan Yıldırım, şunları söyledi.



VİRÜS PROGRAMIYLA OLMAZ



Sanal ortamda iletişim, ticaret ve işlem yapma sayısı arttıkça, bu işlemleri yapan kişi ve kuruluşlar ciddi tehditler altında kalıyor. Saldırıları önlemek için altyapıya ya da internetten verilen hizmetlerin mahremiyetine karşı ciddi bir koruma lazım.



Bu koruma antivirüs programı satın alarak olmuyor. Çok değişik teknikler var. Sizin bilgisayarınızı köleleştiriyor. Dünyada yüz binlerce köleleştirilmiş bilgisayar var. Sen kendinin bilgisayarı sanıyorsun ama o bir hacker yönetimine girmiş. İstediği zaman bilgisayarına giriyor ve bilgilerine erişiyor. Bilgisayarını çalışamaz hale getiriyor. Bu tehdit bir kişi, ülke, şirket için de olabilir.



MGK'YA ÖNLEMLERİ ANLATACAĞIZ



Amerika, 'siber saldırıyı savaş suçu sayarım' diye karar aldı. Bu bir küresel tehdit. Türkiye kendi önlemini almak zorunda. MGK'nın talebiyle, siber güvenlik konusunu bu ayki toplantıda ele alacağız. Bizin bir sunuş yapmamızı istediler. Bu MGK toplantısının amacı, mevcut güvenlik önlemlerimizi ve ileriye yönelik güvenlik önlemlerini anlatmak. Siber riskler karşısında hangi işlerin kimler tarafından yapılması gerektiği konusunda kurula bilgi verilecek. Kurulun tavsiyesine göre de bu konuda yapılanmaya gidilecek.



BAKANLAR KURULUNDAN SİBER KARAR



Bakanlığımız bu konuda uzun süredir çalışıyor. Bir hazırlık yapıyoruz. Siber kalkan ve siber saldırı tatbikatları yaptık. Siber tehdite karşı emniyet ne durumda diye testini yapıyoruz. E-devlete her gün 13,5 milyon insan giriyor. Onların bilgisinin korunması önemli. Şimdi yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarıyoruz. Siber güvenliğin sağlanmasında esas ve usullerin belirlenmesi, görev taksimi yapılması ve koordinasyonun sağlanması namına bir Bakanlar Kurulu kararı olacak. Burada da bakanlığımız koordinasyondan sorumlu olacak.

 


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.