Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bakan iş hayatındaki yeni takvimi açıkladı!

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM tatile girdiği için bekleyen Toplu İş İlişkileri Tasarısı yasalaşmadan kıdem tazminatının gündeme gelmeyeceğini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM tatile girdiği için bekleyen Toplu İş İlişkileri Tasarısı yasalaşmadan kıdem tazminatının gündeme gelmeyeceğini söyledi.



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Gündemimizde değil” dediği kıdem tazminatı düzenlemesinin, acil olarak yasalaşması gereken Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nun yerine getirilmesi söz konusu olan Topu İş İlişkileri Tasarısı’ndan sonra ele alınması bekleniyor.



Çelik, konunun, sosyal taraflarla görüşmeden ve uzlaşılmadan gündeme gelmeyeceğini aktardı. Çelik, Başbakan'ın, toplu iş ilişkileri yasasında taraflarla son bir uzlaşı aranmasını istediğini de aktardı.



'GÜNDEMDE YOK' DEMİŞTİM



Konuya yönelik olarak HABERTÜRK'e bilgi veren Çalışma Bakanı Çelik, Bakanlar Kurulu'nda, çalışma hayatında yaptıkları ve yapacakları düzenlemelere yönelik bilgi verdiğini belirterek, bu sırada kıdem tazminatının da konu olduğunu söyledi. Çelik, “Sayın Başbakan bu konunun gündemimizde olmadığını yineledi. Ben de 'Evet gündemimizde yok' dedim. Yani hem ben hem de Sayın Başbakan bu konunun şu an için gündemimizde olmadığını vurgulamış olduk” dedi. Çelik, konunun hükümet programında olmasına karşın, sosyal taraflarla görüşmeden ve uzlaşılmadan gündeme gelmeyeceğini aktardı.



‘KAZANILMIŞ HAKLARA DOKUNDURMAYIZ’



Hak-iş Başkanı Mahmut Arslan da Bakan Çelik'in 'Hükümetin bu konuda bir taslağı yok' demesine rağmen kıdem konusunun sürekli gündemde tutulduğunu belirterek, "Biz zaten Toplu İş İlişkileri Kanunu çıkmadan bu konuyu görüşmeyiz. Bu konuda masaya oturmayız. Bizim dediğimiz noktaya gelmesi sevindirici. Toplu İş İlişkileri Yasası çok acil. Bir an önce çıkarılmalı. İşçiler endişeyle emeklilik istiyor, bu da ciddi bir sorun olarak karşımızda. Bayramdan sonra Başbakan ile görüşüp Toplu İş İlişkileri Yasası’na ilişkin gündemi hızlandıracağız" dedi. Aslan, Toplu İş İlişkileri Yasası’nın ardından da sırada taşeron işçiler düzenlemesinin olduğunu anımsattı. Aslan, kazanılmış hakların korunması şartıyla kıdem konusunu müzakere edebileceklerini belirtirken, "Kazanılmış haklara dokunulmadan bu konuda tartışmaya hazırız” dedi.



BAKANLAR DA İKİYE AYRILDI



Kıdem tazminatı konusunda bazı bakanların farklı görüşlere sahip olduğu öğrenildi. Bakan Çelik, konunun ağırdan alınması görüşünü savunurken, iş dünyasına yakın olan bakanların ağır yüklere işaret ederek kıdem konusunda düzenleme ihtiyacına dikkat çektikleri belirtildi.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.