Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk şirketleri Yunan limanlarını markaja aldı

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Yunanistan, 23 liman ve marinasını özelleştirmeye hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A


Yunanistan, 23 liman ve marinasını özelleştirmeye hazırlanıyor. Global Yatırım Holding başta olmak üzere Türk şirketleri bu özelleştirmeleri yakından izliyor



YUNANİSTAN'da Özelleştirme Komitesi'nin borç krizindeki ülkenin liman ve marinalarının satışına yeşil ışık yakmasının ardından, çoğunluğu Yunan adalarında olan liman ve marinalar Türk işadamlarının da takibine girdi. Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas, 'İhalelere gireceğiz, Atina ve Selanik dışındaki adaların tümünündeki satışa katılmayı düşünüyoruz'' dedi.



Yunanistan Maliye Bakanlığı, bir süre önce limanların özelleştirilmesi için ihale açma yetkisinin Varlık Geliştirme Fonu'na verildiğini açıkladı. Özelleştirme Programları Koordinatörü Panos Protopsaltis, 'Genel olarak limanlarla ilgilenen Türk şirketleri var' dedi. Geçen mayısta Setur Marinaları ve Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan marinayı 40 yıl boyunca işletme hakkını elde etmişti.



 Yunanistan için en iyi zaman



 DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Selim Egeli de 'Türk şirketleri için şu anda, Yunanistan'da yatırım yapmak için en iyi zaman. Mutlaka Türk şirketlerinin dışında da çok ilgilenen olacaktır. Yunanistan'daki seçimler öncesinde, doğalgaz dağıtım şirketinin özelleştirilmesinde son listede üç Azeri, iki Rus, bir Fransız ve bir de İngiliz-Rus konsorsiyumu vardı. Tahmin ediyorum bu limanlar da çok kıymetli varlıklar. Onun için bu işte söz sahibi olan birçok uluslararası firmanın da bu ihalede yer alacağını düşünüyorum' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.