Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Vatandaş 5 milyar doların peşinde

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Merkez Bankası'nın rezervlerinden IMF'ye vereceği 5 milyar dolar vatandaşın yeni gündemi.

Yazı Boyutu : A A A A

Merkez Bankası'nın rezervlerinden IMF'ye vereceği 5 milyar dolar vatandaşın yeni gündemi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bağlı olduğu Hazine Müsteşarlığı'na vatandaşlar konunun ayrıntılarını öğrenebilmek için bilgi edinme yoluyla sorular soruyor. Hazine ise bu sorulara kısıtlı cevap verebildi.

Rezervlerle ilgili soruların Merkez Bankası’nın yanıtlanmasının daha uygun olacağını belirten Hazine, verilecek 5 milyar doların da uluslararası rezervler içinde sayılmak kaydıyla karşılanacağını bildirdi.

Haziranda Meksika’nın Los Cabos kentinde düzenlenen G-20 toplantısında Türkiye’nin IMF’ye katkı sağlayacağı açıklandı. Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı toplantı sırasında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gelişmekte olan ülke IMF kaynaklarının güçlendirilmesi yoluyla küresel finansal istikrara katkı yapma niyetlerini beyan ettiler.

Karar Merkez Bankası’nın duyurusu ile açıklandı. IMF, Avrupa’da yaşanan krizle mücadele için bir fon oluşturdu. Bu fona aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkeler destek verecek. IMF’nin alacağı destek 456 milyar dolara çıkacak. Nisanda Avrupa’daki sıkıntının atlatılması için 360 milyar dolar yardım alan IMF, Meksika’da 95.5 milyar dolarlık ek destek sözü aldı.

‘Merkez’e sorun’

Vatandaşlar da konuyla ilgili bilgi almak için Hazine’ye başvurdu. Rezervlerle ilgili soruların sorulduğu Hazine, vatandaşlara, 1211 sayılı yasa gereği ülke altın ve döviz rezerlerini yönetme görevinin Merkez Bankası’nda olduğunu hatırlattı. Bunun için de bilginin Merkez Bankası’ndan alınması istendi. Türkiye tarafından taahhüt edilen 5 milyar dolar için de, bu tutarın IMF ile yapılan anlaşma uyarınca Merkez tarafından uluslararası rezervler içinde sayılmak kaydıyla verileceğini bildirildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.