Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İşadamı Asil Nadir mahkum oldu!

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Polly Peck'ten para çalmak suçundan yargılanıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, İngiltere’de yönetiminde etkin olduğu Polly Peck şirketinden para çaldığı gerekçesiyle mahkûm oldu.

Nadir, 1987-1990 dönemine ilişkin 13 ayrı suçlama nedeniyle İngiltere ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Old Bailey’de yargılanıyor.

Toplam 34 milyon sterlin çalmakla suçlanan Nadir’i 3 suçlama nedeniyle mahkûm eden jüri heyeti, diğer 10 suçlamayı da değerlendirecek. (BBC Türkçe)

BİRİNDEN AKLANDI

1980'li yıllarda İngiltere'nin en önemli iş adamlarından biri olarak gösterilen Asil Nadir, kendi kurduğu imparatorluğundan toplamda 235 milyon dolar çalmakla suçlansa da iş adamı henüz bunu kabul etmişt değil.

Nadir, hakkındaki suçlamalardan birinden de aklandı.

Nadir, 1990 yılında şirketi Polly Peck International, 550 milyon sterlinlik borçla iflas ettikten sonra 60'dan fazla hırsızlık suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

DURUŞMALAR OCAK AYINDA BAŞLADI

Duruşmalar Ocak ayında başlamıştı. Asil Nadir'in 1980'lerde yönetiminde ağırlık elde ettiği uluslararası Polly Peck şirketi, 1990 yılında kayyuma devredilmişti. Nadir, elektronik nakit transferleri yapılırken, bu para çıkışlarının, Polly Peck'in Unipac kolunun banka hesabına yapılan ödemelerle dengelendiğini söylüyor.

Yargıç, mütalaada bulunarak, söz konusu "dengeleme ödemesinin" dava açısından merkezi önemde olduğunu söyledi. Asil Nadir, ağır ceza dosyalarının yeniden açılmasını beraberinde getirecek bir kararla 17 sene sonra İngiltere’ye 2010 yılında dönmüştü.

KÜÇÜK BİR DÜKKANDA BAŞLAMIŞTI

Nadir, küçük bir dükkandan başlattığı iş hayatında, kimi tahminlere göre bir dönem dünyanın en zengin 11'nci kişisi oldu.

Nadir, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlamalarla karşıya olduğu dönemde, yargılamanın adil olmadığı protestoları arasında Kuzey Kıbrıs'a kaçmıştı.

Nadir'in İngiltere'ye dönüşü 2010 yılında televizyonlardan da canlı yayınlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.