Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Uzaya giden 20 milyon TL teşviği kapacak!

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Devlet, uzay ve havacılık için Ar-Ge teşvik üst limitini 20 milyon TL, bilişim için ise 10 milyon TL olarak belirledi. Teşvikler bir kerede değil, dilimler halinde verilecek

Yazı Boyutu : A A A A

Devlet uzay ve havacılık ile bilişim sektörlerinde yerli üretimi özendirmek için araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine teşvik bütçelerini belirledi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, dünyada 2012’de uzay araştırmaları için ayrılan tahmini bütçe 35 milyar iken Türkiye’de bu rakamlar düşük kaldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bilişimle ilgili çalışmalara en fazla 10 milyon TL, uzay ve havacılıkla ilgili çalışmalara da 20 milyon TL teşvik verecek. Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen yönetmeliğe göre teşvik için gerekli finansman, Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanacak. Fon’da, bu amaçla 400 milyon TL’yi aşkın kaynak bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü ilgili faaliyetleri yürütecek.

3 DİLİMDE VERİLECEK

Teşvikler, Ar-Ge çalışmasının gerçekleşmesine göre dilimler halinde verilecek. Çalışmanın belli bir aşamasında teşvik tutarının yüzde 20’si serbest bırakılacak. Daha sonra ek yüzde 50’, son olarak da yüzde 30’luk dilim serbest bırakılacak. Devlet, uzay ve havacılık için Ar-Ge teşvik üst limitini 20 milyon TL, bilişim için ise 10 milyon TL olarak belirledi. Teşvikler bir kerede değil, dilimler halinde verilecek Teşvik başvuruları yılda 3 kez ocak, mayıs ve eylül aylarında alınacak. Ar-Ge çalışmalarının 36 ayda sonuçlanması gerekecek.

UZAY İÇİN EN BÜYÜK HARCAMA ABD’DEN

Dünyada uzay araştırmalarına yıllık 35 milyar dolar harcandığı tahmin ediliyor. Ekonomik durgunluk nedeniyle 2012’de önceki seneye göre yaklaşık 1 milyar dolarlık tasarruf yaşanmasına rağmen ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 17.3 milyar dolarla lider. ABD’nin en büyük rakibi Çin’in harcadığı para ise açıklanmıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.