Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İş Dünyası Çeklerle İlgili Yeni Düzenleme Bekliyor

17 Ağustos 2012 Cuma::

Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması kararının iş dünyasını rahatlattığını belirten MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, "Ancak artan suistimaller ise çeki ticari bir enstrüman olmaktan çıkarıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması kararının iş dünyasını rahatlattığını belirten MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, "Ancak artan suistimaller ise çeki ticari bir enstrüman olmaktan çıkarıyor. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı." dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) yönetimini ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Başkan Yardımcıları Ali Hazır ve Mahmut Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette; ticaret hayatını yakından ilgilendiren kanunlar üzerinde duruldu.

Çepni, son aylarda artan suistimaller sonucu ticari bir enstrüman kimliğini giderek yitiren çekler konusuna dikkat çekti. İşadamlarının hapse atılmasına karşı olduklarını, ancak suistimallerin de önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Çepni, çek veren bankalara sınırlama getirilmesi ve kredi kartında olduğu gibi her isteyenin çek alamaması gerektiğini vurguladı. Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan son değişiklikleri çok olumlu bulduklarını, ama diğer kanunlarda daha gidilecek yol olduğunu kaydeden Çepni, Ankara’daki kanun yapıcılara bu işin göründüğü gibi olmadığını anlatmak gerektiğine işaret etti.

Çepni, 11-14 Ekimtarihleri arasında İstanbul’da yapılacak ve yurt dışından 5 bin 500 işadamının katılacağı 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na BTSO yönetimini de davet etti. Yabancı işadamlarından oluşacak bir grubu Bursa’ya davet ettikleri bilgisini veren Çepni, bu heyeti Bursa iş dünyasıyla buluşturmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

"ÇEK, GÜVENLİ BİR ÖDEME ARACI OLMAKTAN ÇIKTI"

218 bin dosya düşsün diye Çek Kanunu’nun çıkartıldığını savunan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise kanunla birlikte mart-temmuz arasındaki dönemde kesilen çek sayısında yüzde 22 artış görüldüğünü, karşılıksız çek sayısının da yüzde 122 yükseldiğini hatırlattı. “Çek güvenli bir ödeme aracı olmaktan çıktı” diyen Parseker, bu yaranın daha da büyümeden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

2023 yılındaki kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefine de değinen Parseker, şunları kaydetti: "ABD, 10 bin dolardan 25 bin dolar seviyesine 41 yılda geldi. Almanya 33, İngiltere ise 37 yılda. Aynı zamanda Tayvan 18, Kore’de 19 yılda ulaşmış. Bizim önümüzde 11 yıl var. Hızlı hareket etmemiz, riskleri iyi gözlemleyip, tuzaklara düşmememiz lazım. Bu anlamda hazırladığınız rapor çok fayda sağlayacaktır."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.