Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Atasay, Villonava Üniversitesi'nde ders oldu

12 Ağustos 2012 Pazar::

Villonava Üniversitesi'nde Executive MBA yapan Boeing, Siemens, Johnson & Jonshon gibi uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, Atasay'ı "vaka analizi" olarak yerinde inceledi

Yazı Boyutu : A A A A

Tük kuyumculuk sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Atasay, Amerika'daki Villonava Üniversitesi tarafından "vaka analizi" olarak ele alındı. Geçtiğimiz günlerde 35 kişilik bir ekip tarafından şirketin Yenibosna'daki merkez ofis ve üretim tesisinin ziyaret edildiğini söyleyen Atasay Kuyumculuk Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Elif Arıcan, "Global rekabet baskıları altındaki geleneksel bir sektöre örnek olması" açısından markanın ders konusu olarak belirlendiğini dile getirdi. Arıcan'la aralarında program yöneticileri ve akademisyenler ile Villonova'da Executive MBA programını takip eden Boeing, Siemens, Johnson & Johnson gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yer aldığı ziyaretin ayrıntılarını konuştuk.

Villanova Üniversitesi Atasay'ı 'vaka analizi' olarak incelemeye nasıl karar verdi?

Villinova Universitesi Executive MBA programına kayıtlı öğrenciler, eğitim programları dahilinde global, bölgesel ve ulusal vakaları incelemek üzere en ilginç, başarılı şirketlere ziyaretler düzenliyor. Bu çerçevede Uluslararası Akademik Tur Programı'nın yöneticileri kurumumuzu arayarak markamızın kuruluş ve başarı hikâyesini dinlemek istediklerini iletti. Ayrıca yöneticiler ziyaret edilecek kurumları, alanında başarılı çalışmalara imza atmış, dinamik ve ilginç şirketler arasında yer alan firmalar arasından tespit ettiklerini belirtti. "Geleneksel bir sektörde global baskılar altında nasıl başarılı olunur?" kapsamında inceleme yapma kararı veren Villinova Universitesi, Türkiye'de yaptıkları araştırma sonucu konunun en iyi örneği olarak kuyumculuk sektörünü seçtiklerini belirterek, bu alanda ise başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken sektörünün lider markası Atasay'la karşılaştıklarını dile getirdi. Bu çalışma için Atasay'ın içinde bulunduğu pozisyon, rekabet avantajları, büyüme stratejileri ve hedeflerinin kendileri için ilham vereceğine inandıklarını söylediler.
35 kişilik ekip Türkiye'de ne kadar kaldı, Atasay ve ürünleriyle ilgili hangi sonuçlara vardı?
İki günlük genel İstanbul programının yarım gününü Atasay'a ayırdılar. Ziyaretçiler arasında farklı sektörlerde yöneticilik yapan genel müdür ve direktör düzeyinde çok sayıda katılımcı vardı. 75 yıllık hikâyemizi etkileyici buldular. Atasay'ın ülke tarihiyle paralel seyreden gelişim sürecinden çok etkilendiler. Kurumun franchise verme kararının çok radikal olduğuna dikkat çekerek bu tür adımların uluslararası markalaşma yolculuğu için önemli olduğunun altını çizdiler. Ayrıca Atasay'ın alt markalaşma alanındaki çabalarının da dikkat çektiğini belirten katılımcılar marka çerçevesinde bugüne kadar yapılan çalışmalardan çok etkilendiler ve ilham verici bulduklarını belirttiler. Bizim için de her biri farklı sektörden değerli yöneticilerin övgülerini almak çok kıymetliydi.

Ekip, bu ziyaretlerini daha önce hangi şirketlere yapmış?

Budapeşte ve Türkiye'de akademik bir tur düzenlediler. Öncelikle Budapeşte'de Audi Motor, Vodafone şirketlerine gittiler. İstanbul'da ise iki günlük program dahilinde Nestle Türkiye ve Koç Holding'i ziyaret ettiler.

Tekrar şirketinizi incelemeyi düşünüyorlar mı?

Yöneticiler önümüzdeki akademik dönemlerde kurumumuzu tekrar ziyaret etmek istediklerini belirtti.

Atasay'ın 2012'nin ikinci çeyreğine yönelik istihdam planları nedir?

Perakende konusuna odaklanmayı, öncelikli olarak mağazalarımızdaki satış danışmanı sayısını artırmayı ve kadronun gelişimi için eğitim faaliyetlerimizi hızlandırmayı planlıyoruz. Böylece ekibi daha doğru biçimde ve daha kısa sürede sisteme entegre etmeyi ve mağaza yönetim kadrolarıyla markalarımızın yönetiminden sorumlu ekibimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.