Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çiftçiye Bakan Eker`den müjde

12 Ağustos 2012 Pazar::

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Özellikle bu bölgede kuraklıktan zarar gören çiftçinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili hazırlanan kararname, Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldı” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Bakan Eker, incelemelerde bulunmak ve il tarımının değerlendirileceği “ortak akıl toplantısı”na katılmak üzere Muş`a geldi. Valiliği ziyaret eden Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok ayrıntılı sektörel bir değerlendirme yapacaklarını dile getirdi.

Tarım ve hayvancılık konularını masaya yatıracaklarını ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu:
“Muş`un tarım ve hayvancılık meselelerini masaya yatırıp, arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinlemek, bunun arkasından bir eylem planı hazırlayıp, sorunların çözümüne dönük bir tedbir paketi ortaya koymayı amaçlıyoruz. Çünkü Muş`ta 20 bin civarında kayıtlı çiftçi bulunmakta.

Önemli bir yem ve büyükbaş hayvan potansiyeli var. Hem nitelik hem de sayısal olarak bir artış var. Bunların ürüne dönüşmesi, tarıma dayalı sanayi, hayvansal ürünlerin işlenmesine dönük sanayiyi birlikte geliştirip, ilin kalkınmasına, daha fazla istihdam oluşturmasına katkı sağlayacak hale gelmesi bizim için önemli.”

Kuraklıktan etkilenen çiftçinin borcunun ertelenmesi

Kuraklıktan dolayı çiftçilerin borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruyu cevaplandıran Eker, şunları kaydetti:
“Bunun için Bakanlar Kurulu`nda kararname imzaya sunulmuş durumda. 1 yıllık bir erteleme söz konusu. Çünkü kuraklık bu sene Doğu Anadolu illeri ile Orta Anadolu`da etkili oldu. Bu bir yıl kuraklığı değil, dönemsel bir kuraklıktır. Belirli zamanlarda yağış olursa bize çok büyük bir faydası olmaz.

Nisan ayı bitkilerin büyüdüğü ve kardeşlenme yaptığı dönemdir. O dönem yağmur yağmazsa o bitki sap üzerinde büyür ve bunun yem bitkileri üzerinde olumsuz etkileri olur. Özellikle bu bölgede kuraklıktan zarar gören çiftçinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili hazırlanan kararname, Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldı. Ben imzayı attım, diğer arkadaşlarım da imzaladı. Zannediyorum çok kısa bir süre içerisinde uygulamaya konacak. Yüzde 5 civarında faiz uygulanacak. Bundan kuraklıktan etkilenen iller faydalanacak.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.