Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İstasyonlara tabela standartı geliyor

12 Ağustos 2012 Pazar::

EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ın, ‘Pompada farklı tabelada farklı’ diyerek dikkat çektiği aynı akaryakıt istasyonundaki farklı fiyatları önlemek için istasyonlara tabela standardı geliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

EPDK’nın hazırladığı, “Petrol Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmelik Taslağı” ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Akaryakıt istasyonlarına ve dağıtıcılara belirli standartlar getiren düzenlemede hükümlere göre akaryakıt istasyonlarındaki ilan panosunda ürünün resmi isminin yanı sıra ticari ismi ve bunların fiyatı da yer alacak. Taslakta belli bir akaryakıtın birden fazla ticari türünün oluşturulmasıyla piyasaya sunulan akaryakıt için de ‘farklılaştırılmış ürün’ tanımı getirildi. Buna göre farklılaştırılmış ürünler ilan panosuna yazılırken, önce resmi isim ve yanında parantez içinde ticari isimler ve logo yer alacak.

Yanlış yönlendirme yok

İlan panosu ve pompalar dahil istasyon içinde ya da haricinde farklılaştırılmış ürünlerin belli türdeki araçlar için gerekli olduğu algısına yol açacak biçimde tüketicileri yanlış yönlendirecek ibare, işaret ve çıkartma kullanılamayacak. İstasyonda birden fazla ilan panosu bulunması halinde ilan panolarındaki akaryakıt isim ve fiyat bilgileri birbirleriyle aynı olacak. Farklılaştırılmış ürün satışı yapan dağıtıcı lisansı sahipleri bu ürünlere ilişkin açıklamaları şirket, internet sayfasından kamuoyuna duyuracak. Duyuruda, ürünlerin fiziksel, kimyasal özellikleri ve ne şekilde farklılaştırıldığına ilişkin detaylı bilgiler bulunacak.

Son gün 31 Ocak

Bu bilgiler içinde asgari olarak ilgili laboratuvar çalışmaları, analiz raporları, bu çalışmaların nerede, kim tarafından, hangi yöntemlerle yapıldığı gibi ispatlayıcı açıklamalar ile yapılan açıklamaya ait doküman örnekleri yer alacak. Lisans sahipleri ilan panolarını 31 Ocak 2013’e kadar yönetmelik hükümlerine uygun hale getirecek. Açıklayıcı duyurusu da 31 Ekim 2012’ye kadar internette yayınlanmaya başlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.