Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kiğılı`dan Çin`de mağaza atağı

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Çin’de lüks tüketimin artması üzerine harekete geçen Kiğılı, Çin’de ilk bir yıl içinde 5 mağaza ve 20 franchise, ikinci yıl ise 20 mağaza ve 20 franchise hedefiyle yola çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Lüks tüketime olan talebin yükselmesi ve modanın yakından takip edilmesi gibi nedenlerin kendilerini Çin’e yönlendirdiğini belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, ilk hedeflerinin Çin’in büyük şehirlerde konsept mağaza açarak Kiğılı’yı tanıtmak ve bayilik yöntemi ile Çin’in bütün şehirlerinde bulunmak olduğunu söyledi.

Mağazalarının çoğunun Ortadoğu’da yer aldığını belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, “Markamızı geliştirmek için batıda da şansımız var doğuda da. Buna karşılık batıda ve doğuda farklı avantaj ve dezavantajlar da söz konusu. Örneğin; batıda kalifiye insan kaynağına ulaşmak kolay, ancak tüketim doygunluğu var ve rekabet fazla. Doğuda ise kalifiye insan kaynağına ulaşmak kolay değil fakat tüketim alışkanlıkları süratle artma eğiliminde ve rekabet olsa da bu pazarlara ilk girenler çabuk yol alabiliyor” diye konuştu.

Ortadoğu’da büyümenin öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Hilal Suerdem, “Bu pazarların ülkemize karşı bir sempatisi var. Türk markaları seviliyor. Birçoğu ülkemize geldiklerinde markalarımıza karşı ilgi gösteriyorlar” dedi.

Yüksek nüfus, güncel dünyaya halkın yeni açılması, halkın gelirinin bire üç artması, alım gücünün yükselmesi, iç talebin artması, lüks tüketime olan talebin yükselmesi ve modayı takip etmesinin kendilerini Çin’de mağaza açmaya yönlendirdiğini belirten Suerdem, ilk hedeflerinin belli başlı büyük şehirlerde konsept mağaza açarak Kiğılı’yı tanıtmak ve daha sonra bayilik yöntemi ile Çin’in bütün şehirlerinde bulunmak olduğunu söyledi.

Suerdem, ilk bir yıl içinde 5 mağaza ve 20 franchise, ikinci yıl ise 20 mağaza ve 20 franchise hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Bu çalışmayı Çin’deki tedarikçilerimiz ile işbirliği içinde marka lisans hakkı yöntemi ile geliştireceğiz. Bu yıl, Guangzhou, Shanhai, Hangzhou, Shenzhen, Beijing ve Uygur bölgesine ürün satar hale geleceğiz. Diğer bölgelerde de yapılanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.