Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çiğköfte markalaştı istihdam arttı

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Hammaddesinin bulgur olması ve yeşilliklerle beraber dürüm şeklinde satılmasından dolayı doyurucu özelliğe sahip olan çiğ köfte, lezzetiyle çocukların ve gençlerin damak tadına, ucuzluğuyla ise dar gelirlilerin cebine hitap ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Farklı markaların yeni şubeler açmasıyla kısa sürede büyüyen sektör yaklaşık 15 bin kişiye de iş imkanı sağlıyor.

Girişimcilikte Adıyamanlılar öncü…

Tamamına yakını İstanbul merkezli firmalardan oluşan çiğ köfte sektöründe Adıyamanlı girişimcilerin sayıca fazlalığı ise hemen dikkati çekiyor. Bunların bir kısmı bölgesel çapta faaliyet gösterirken, 7-8 marka ülke genelinde bayilik kanalıyla büyüyor. Bunlardan biri olan Adıyamanlı Ömer Aybak’ın 1992 yılında seyyar arabasıyla başladığı serüven, bu gün ikinci kuşakla birlikte hızla kurumsal bir firmaya dönüşüyor.

Günde “8 ton” çiğ köfte , “80 bin” lavaş üretimi…

Çiğ Köfteci Ömer Aybak,“1984′te İstanbul’a geldiğimde önceleri tekstilde çalıştım. Ardından lokanta işletmeciliği yaptım. 1998 yılında Eminönü’nde seyyar satıcılıkla başladığım ticarette şu anda günde 8 ton çiğ köfte, 80 bin lavaş üretimi yapılan 2400 m2lik tesise sahip olmayı başardık. Türkiye genelinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplamda 425 şube ile sektörün öncüsü olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bütün çalışanlarımız ve bayilerimiz ile el ele verip takım ruhu içinde hareket etmeyi, damak tadını ön planda tutup, her zaman güven duyacakları üstün kaliteli gıdalar üretmeyi ilke ediniyoruz. Çiğ Köfte; enerji verir, stresi azaltır, zihni açar. Kısacası “alışkanlık” yapar. Eskiden sadece bilenlerin yediği, sıra geceleri gibi türlü organizasyonlarda anlık yapılıp tüketilen çiğköfte, markalaşarak sektör haline geldi. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve diğer Anadolu şehirlerinde hızla büyüyen sektörün cirosu 650 milyon lirayı geçti. Bizim sektör içerisinde markalaşmamızı sağlayan temel unsur; müşteri memnuniyeti ve hijyeni ön planda tutmamız “açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.