Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Abalıoğlu sektör ikincisi oldu

11 Ağustos 2012 Cumartesi::

Türkiye yem ve gıda sektörünün öncü kuruluşu ABALIOĞLU Grubu, 2006 yılı itibariyle gıda sektöründe markalaşma yolunda en büyük adımı attığı Lezita’nın hızlı gelişimi ile geçtiğimiz yıl cirosal olarak yüzde 31 büyüdü ve kendi sektöründe üçüncülükten ikinci sıraya yerleşti.

Yazı Boyutu : A A A A

ABALIOĞLU, Lezita’nın ciddi büyüme hızı ve başarısı sayesinde Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun belirlendiği 2011 ISO 500 listesinde 72. sırada yer aldı. Ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu unvanıyla 1969 yılında faaliyete başlayan ABALIOĞLU Grubu, 2011 yılında Lezita markasının sergilediği başarılı performans ve sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme hızı ile sektörde fark yaşattı. ABALIOĞLU Grubu, gıda sektörünün genç ve yenilikçi oyuncusu Lezita markasının katkısıyla geçtiğimiz yıl ciro bazında yüzde 31’lik bir büyüme ile sektöründe ikinci sıraya yükseldi. Böylece, ABALIOĞLU, 2010 yılında elde ettiği 703.711 milyon TL’lik üretimden satış rakamını, 2011 yılında 921.935 milyon TL’ye yükseltti ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun listelendiği ISO 500’de 72. sırada yer aldı.

Lezita, Gıda Sektörünün En Hızlı Büyüyen Firması Olarak Türkiye piliç eti pazarının ilk üç markasından biri olma hedefine hızla ilerliyor

Lezita markasının 2006 yılından bu yana sürekli yükselen bir başarı grafiği izlediğini ve sektörünün ilk üç markasından biri olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan ABALIOĞLU Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Satış-Pazarlama Grup Başkanı Ender Abalıoğlu: “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olarak, faaliyet göstermeye başladığımız ilk günden bu yana büyüme stratejilerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Pazar lideri olduğumuz yem sektöründe, son beş yılda üretimimizi dört katına çıkarmayı başardık ve 2011 yılında 1 milyon ton yem üretimine ulaştık. Türkiye çapında faal altı yem fabrikası ve 2,5 milyon yem üretim kapasitesi ile sektörün en büyük firmasıyız. 2005 – 2010 yılları arasında gösterdiğimiz %313’lük büyüme ile gıda sektörünün en hızlı büyüyen firması olarak faaliyet gösteriyoruz. Grubumuz, Lezita markası ile gıda sektörüne ilk girdiği yıl olan 2006’da piliç eti pazarından yüzde 3.2 pay alırken, 2011 yılı sonu itibariyle pazar payı yüzde 7’nin üzerine çıktı. 2006 yılındaki satışlarını beş yıl gibi kısa bir sürede yüzde 250 artırarak 106 bin tonluk bir satışa ulaştı. İşlenmiş ürün satışlarımız da beş yılda yüzde 680 arttı ve 2011 yılında 9 bin tona ulaştı. Bunların yanı sıra Lezita markamız bağımsız araştırma kuruluşu Method Research Company tarafından yayınlanan Mayıs 2012 tarihli Bilinirlik Raporu’na göre akla ilk gelen ve en beğenilen pratik ürün markaları arasında üçüncü sırada yer alıyor. Markamız, sektörün en önemli oyuncularının yüzde 8 – 9 oranında büyüdüğü 2011’de ciro bazında yüzde 31 gibi çok önemli bir oranda büyüme gerçekleştirerek üçüncülükten ikinci sıraya yükseldi. Bu başarı grafiği ile Lezita, Türkiye piliç eti pazarının ilk üç markasından biri olmak hedefine doğru hızla ilerlediğini çok güzel kanıtlıyor. Biz de ABALIOĞLU Grubu olarak, 2012 yılında ciromuzun, içinde bulunduğu sektörlerin büyümesinin üzerinde bir hamle ile yüzde 40 artmasını ve 1.3 milyar TL büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.