Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Tan Ailesi Rekabet'e itiraz edecek

10 Ağustos 2012 Cuma::

Rekabet Kurulu’nun YKM hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.’ye devrine ilişkin onay kararının ardından Tan Ailesi, karara İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceklerini açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Devir işlemi ile ilgli olarak ön alım ve marka hakkı dahil olmak üzere pek çok davanın süregeldiğini belirten, Rekabet Kurulu’ndan çıkan onay kararının ise atacakları adımlar açısından kendilerini durdurmayacağını söyleyen Saruhan Tan, “Biz bu yola çıkarken uzun bir yolculuk olacağını biliyorduk. Daha önceki pek çok davada olduğu gibi, Rekabet Kurulu’ndan olur çıktığı halde üst mahkemeler tarafından bozulmuş pek çok karar var. Rekabet Kurulu bizi şikayetçi statüsüyle sürece dahil ettiği halde, sonrasında itirazlarımızı ve raporlarımızı dikkate almadı. Bu ve benzer noktalarla ilgili itirazlarımız sabittir ve yargı nezdinde gerekli tüm adımları atacağız“ dedi.

Rekabet Kurulu’nun YKM hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.’ye devrine ilişkin onay kararının ardından Tan Ailesi, karara İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceklerini açıkladı. Tan Ailesi adına açıklama yapan YKM Hissedarı Saruhan Tan, Rekabet Kurulu’nun bu kararla tekele onay verdiğini, tüketici ve tedarikçi açısından olumsuz sonuçlar doğuracak karara, İdare Mahkemesi’nde itiraz edeceklerini belirtti.

Tan Ailesi, 14 Mart’ta ön inceleme sürecini başlatan, Haziran ayının ilk haftasında YKM hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’ye devri ile ilgili olarak nihai inceleme kararı veren Rekabet Kurulu’nun, sadece 2 ay gibi kısa bir sürede bu incelemeyi tamamlayarak, devre onay vermesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Rekabet Kurulu’nun daha önce incelemeye aldığı başvurularda “nihai sürecin” en az altı ay sürdüğüne dikkat çeken Saruhan Tan, “YKM ile ilgili nihai inceleme 2 ay gibi kısa bir sürede ve konuyla ilgili sözlü savunma ya da raporlarımız dikkate alınmadan tamamlandı. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Saruhan Tan, Tan ailesi olarak YKM markasının verasetten gelen hakla yüzde 50 sahibi olduklarını, ayrıca şirket ana sözleşmesinden gelen önalım hakkının ihlali nedeniyle marka ve önalım davaları açtıklarına dikkat çekerek, bu dava süreçleri tamamlanmadan Rekabet Kurulu’nun devir onay kararı vermesinin gelecekte telafisi güç zararlar oluşturacağını kaydetti. Saruhan Tan, derhal İdare Mahkemesi’ne başvurarak haklarını armaya devam edeceklerini söyledi.

“NİHAİ İNCELEME SÜRECİ ÖN İNCELEMEDEN BİLE KISA SÜRDÜ, YETERLİ İNCELEMENİN YAPILMADIĞI GÖRÜŞÜNDEYİZ’’
Rekabet Kurulu’nun verdiği onay kararını değerlendiren YKM Hissedarı Saruhan Tan, “Nihai inceleme kararı, yüzde 99 toplam pazar payına sahip, iki büyük rakibin karşı karşıya olduğu bölümlü mağazacılık segmentinin içindeki durumu rekabet açısından tam değerlendirmek üzere alınmıştı. Biz de bu süreçte müdahil olmak istememize rağmen, şikayetçi statüsüyle yer aldık. İtirazlarımızı kendilerine iletmemizi istediler. Biz daha itirazlarımız ulaştırmadan, kararı açıkladılar. Normalde ortalama 180 günde çıkması beklenen bu karar, bu işlemde sadece 60 günde üstelik sürece dahil olmamıza imkan tanınmadan verildi. Burada bir usul hatası olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“REKABET KURULU BU KARAR İLE TEKELE ONAY VERDİ, KARARIN YARGIDAN DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ”
Bu yola çıkarken uzun bir yolculuk olacağını bildiklerini belirten Saruhan Tan, “Daha önceki pek çok davada olduğu gibi, Rekabet Kurulu’ndan olur çıktığı halde bugünkü Bölge İdare Mahkemeleri (eski Danıştay) tarafından bozulmuş pek çok karar var. Rekabet Kurulu bizi şikayetçi statüsüyle sürece dahil ettiği halde, sonrasında itirazlarımızı ve raporlarımızı dikkate almadı. Bu ve benzer noktalarla ilgili itirazlarımız sabittir. Yargı nezdinde gerekli tüm adımları atacağız” dedi. Saruhan Tan, şöyle devam etti: “Rekabet Kurulu’na yaptığımız itiraz, pazarın yüzde 99’una sahip iki şirketin birleşmesiyle Türkiye’de bölümlü mağazacılık alanında tekel oluşturulacağı, YKM markasının yok edileceği endişesinden kaynaklanıyordu. Bu endişelerimiz halen devam etmekte. Rekabet Kurulu’nun verdiği bu kararla, Türkiye’de bölümlü mağazacılık alanında tedarikçi ve tüketici açısından büyük zarar oluşturacak tekele onay vermiş olduğunu düşünüyoruz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.