Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

ABD ordusuna Türk prefabriği

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Prekons İcra Kurulu Üyesi Çakılcı: Sadece ABD ordusuna 2009 yılından bu yana 100 milyon dolardan fazla üstün güvenlikli ürün sattık

Yazı Boyutu : A A A A

Bir Türk firması, her türlü askeri koşulda belli sürelerde dayanım garantisi verdiği prefabrik üniteleri, aralarında ABD`nin de olduğu birçok ülkenin ordusuna ihraç ediyor. Firma, 2009 yılından bu yana sadece ABD ordusuna 100 milyon doların üzerinde ürün sattı.

Prekons İcra Kurulu Üyesi Ekin Çakılcı, ürünlerinin bütün sertifikalarını Amerika`dan aldıklarını belirterek, ``Ürünlerimiz 3 psi`dan 10 psi`ye kadar dayanıklı, 10 psi basınç ise 1.000 kilogram TNT`ye tekabül ediyor, bu da 4 bin el bombasının aynı anda patlatılmasında oluşacak basınca eşit`` dedi.

Bu ürünlerin metre kare fiyatlarının 2 bin 500 dolardan başladığını bildiren Çakılcı, Amerikan ordusunun bu ürünleri Sudan, Afganistan ve Irak gibi ülkelerde kullandığını söyledi. Çakılcı, Fransız ve İngiliz ordusuna da ürün temin ettiklerini ifade etti.

İÇTEN GÜVENLİKLİ ÜNİTELER

Çakılcı, ünitelerin aynı zamanda içten güvenlikli üniteler olduğunu belirterek, ünitelerin içeriden kapı kilitlendiği zaman belli sürelerde açılmama özelliği taşıdığını söyledi. Ünitenin bu özelliği konusunda da sertifika aldıklarını belirten Çakılcı, şunları kaydetti:

``Bu üniteler için 15 dakika, 60 dakika ve 90 dakika olmak üzere sertifikalara sahibiz. Yani içeriden kapıyı kilitlediğiniz anda belirtilen süre zarfında istedikleri kadar uğraşsınlar kimse içeriye giremez. Ünitelerimizde karşı ateş açmak için, silah menfezleri de bulunuyor. Bunlar sürgülü menfezler, istenildiğinde açılıp kapanıyorlar. Siz içeri girip kapıyı kitlediğinizde kimse içeri giremiyor, üniteye kurşun işlemiyor, patlamada bir şey olmuyor, artı sizde saldırganlara karşı taarruz başlatabiliyorsunuz. Askeri birimlerin bu ürünleri en çok tercih etme sebeplerinden biri bu. Sonuç olarak ateş altında korunmak için içeriye girdiğinizde arkanızdan gelenler içeriye giremiyor, bu da size süre kazandırıyor.``

"İSTENİRSE NÜKLEERE DAYANIKLI ÜRÜNLER ÜRETEBİLİRİZ"

Çakılcı, ünitelerini istenilen tüm koşullara göre ayarlayabildiklerini savunarak, ``İstenirse nükleer patlamaya karşı ya da zırh delici mermilere karşı da korunaklı ürünler üretebiliriz. Dayanım, korunma ihtiyaçlarına göre daha yüksek ya da daha düşük özellikte ürünler üretebiliriz`` diye konuştu.

Her türlü haberleşme tertibatını ürünlerine monte edebildiklerini kaydeden Çakılcı, telsiz mesafesini artırmak için anten sistemleri, her türlü gözetleme ve görüntüleme sistemleri, aydınlatma ve alarm sistemlerini de isteğe göre koyabildiklerini ifade etti.

YILLIK 45 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Çakılcı, ürünlerinin başta sığınak, cephanelik, gözetleme kulesi olmak üzere yol kontrol noktası ve yatakhane olarak da kullanıldığını söyledi. Yıllık ortalama 45 milyon dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Çakılcı, ``Birçok ülkeye yıllık ortalama 45 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Sadece ABD ordusuna 2009 yılından bu yana 100 milyon doların üzerinde ürün sattık`` diye konuştu.

EXXON, CHEVRON VE BP`YE DE PREFABRİK

Çakılcı, dünya çapındaki petrol ve gaz firmalarına da ürün verdiklerini vurgulayarak, ``Petrol ve gaz üretim tesislerinde gaz sıkışmalarından kaynaklanan patlamalar meydana gelebiliyor. Bizim ürünlerimiz de zor çalışma şartlarına göre dizayn edildiği için BP, Shell, Exxon, Chevron ve ENI gibi dünya enerji devlerinin bu konudaki ihtiyaçlarını ürettiğimiz prefabrik ünitelerle biz karşılıyoruz`` dedi.

Çakılcı, bu şirketlerin yanı sıra başta Kanada, Suudi Arabistan, Arjantin, Pakistan olmak üzere Tayland ve Katar`a da bu ürünlerden ihraç ettiklerini anlattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.