Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptık

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son 10 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Tarifeli uçakla Batman'a gelen Bakan Yılmaz, valiliği ziyaret ederek Vali Ahmet Turhan ile görüştü.

Bakan Yılmaz, Vali Turhan'ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini, kentin geleceğine yönelik yatırımlara imza attığını ifade ederek, valiler kararnamesi ile Balıkesir Valisi olarak atanan Turhan'a yeni görevinde başarı diledi.

Turhan ise, kentin altyapı ve yatırımlar konusundaki gelişimini tamamlamak üzere olduğunu belirterek, ''Eğitim ve sanayide ciddi potansiyele sahip kent, gelecekte bölgenin incisi olacak. İnşallah terör bittiğinde Batman'ın ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kent olacak. Tüm yatırımlarda imzanız var. Gönülden teşekkür ediyorum'' dedi.

TERÖR BÜYÜK BEDELLER ÜRETİYOR

Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, hükümet olarak Batman'ın gelişmesi ve kalkınması için yatırımlar yaptıklarını, bölgenin gelişmesi ve kalkınmasının sadece kamu yatırımlarıyla mümkün olmadığını, özel sektör yatırımlarının da arttırılması gerektiğini söyledi.

Bu nedenle son dönemde çok güçlü bir teşvik sistemi ilan ettiklerini, ''6. bölge'' diye ilan ettikleri 15 ilden birinin de Batman olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

''Batman bunu çok iyi değerlendirecek. Yeni teşvik sisteminden en fazla yararlanacak illerden biri bu kent. Batman'daki huzur ortamı, genel yatırım iklimi son derece önemli. Diğer illerimiz de aynı şekilde. Biz terörün ve şiddetin olmadığı, herkesin düşüncelerini açıkça ifade edebildiği, farklı görüş, siyasi eğilim ve mezheplere herkesin saygı gösterdiği bir ortamda bölgemizin kalkınmasını, gelişmesini ve ilerlemesini istiyoruz. Terör bu açıdan büyük bedeller ödetiyor. Özellikle bu bölgede yaşayan insanların aşına, işine ve ekmeğine maalesef mani oluyor. Biz buna bakmadan bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz. Hem kamu yatırımlarını gerçekleştiriyor, hem de GAP Eylem Planı kapsamında önemli yatırımlar yapıyoruz. Şimdi eylem planımızı revize ediyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımız sürecek. Özel sektör yatırımları açısından da son derece önemli adımlar atmış durumdayız. Türkiye gelişen demokrasisi ve ekonomisiyle dünyada çok daha iyiye giderken Güneydoğu da bundan hak ettiği payı alacaktır. Son 10 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu'ya 32 milyar lira yatırım yaptık. Geçmişte hiç bir dönemde böyle bir yatırım yapılmamıştır. Çok şükür bunu yaptık. Bu geçmişteki ihmalleri kapatma açısından önemlidir.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.