Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Telefon devi uçurumun kenarında!

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Android'in ilk kullanıcısı olan akıllı telefon markası HTC'de tehlike çanları çalıyor, yatırımcı kaçış yolu arıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Akıllı cihaz pazarındaki sert rekabet, Blackberry telefonlarının üreticisi Research In Moiton (RIM) ve İskandinav cihaz üreticisi Nokia'nın ardından bir devi daha uçurumun kenarına getirdi.

2 yıl önce Google'ın işletim sistemi Android'i kullanan ilk cihaz üreticisi olarak akıllı cep telefonu pazarına hızlı giren Tayvanlı HTC'nin büyük yatırımcıları hisselerini satıyor. Akıllı telefon pazarında 2010'da yüzde 5'in altında olan payını geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10.7'lik en yüksek seviyesine kadar taşıyan HTC'nin pazardaki payı bu yılın ilk çeyreği sonunda yüzde 4.8'e kadar geriledi. HTC'nin düşen satışlarında tablet pazarında istediği performansı yakalayamamasının yanında yeni modellerin tüketiciyi cezbetmekte yetersiz kalmasının da etkili olduğunu belirtiliyor. Wall Steet Journal Gazetesi'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre HTC'deki büyük yatırımcılar bu tablo karşısında şirketten çıkmanın yollarını aramaya başladı.

GELİRLERİ YÜZDE 26.8 DÜŞTÜ
HTC'nin Tayvan Borsası'nda işlem gören hisseleri de bu yılın şubat ayı sonunda bu yana yüzde 65 eriyince, şirketin piyasa değeri de 6.5 milyar dolar seviyesine düştü. Geçtiğimiz yıllarda rekor üstüne rekor kıran HTC'nin 2012 yılına ait 2. çeyrek finansal sonuçları hayal kırıklığı yaşattı. İkinci çeyrekte 3 milyar dolar satış geliri elde eden HTC, 273 milyon dolar faaliyet karı elde etmeyi başardı. Yılın ikinci çeyreğinde sunduğu 4 çekirdek işlemcili One X'nin etkisiyle satış gelirlerini ilk çeyreğe göre yüzde 34.3 arttırmayı başaran Tayvan merkezli şirketin bu gelirleri geçen yılın 2. çeyreğine göre kaydedilen yüzde 26.8'lik düşüşün önüne geçemedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.