Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

65 bin ortaklı şeker sahipsiz kaldı!

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Türkiye'nin en eski fabrikalarından olan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın satışı için yapılacak ihale, teklif veren olmayınca iptal oldu

Yazı Boyutu : A A A A

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından 138 milyon lirayı bulan borç nedeniyle satışa çıkartılan Türkiye'nin en eski şeker fabrikalarından biri olan Adapazarı Şeker Fabrikası için bugün yapılması gereken ihaleye, 4 firma şartname almasına rağmen teklif vermeyince, ihale iptal oldu.

Adapazarı'nda 65 bin üyesi bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) Adapazarı Şeker Fabrikası'nı, özel bir bankadan kredi kullanarak 45 milyon 750 bin dolara satın aldı. APEK yönetimi, 1999'daki depremde ciddi hasar gören ve deprem sonrası 7 yıl kadar atıl kalan fabrika için önemli bir yenileme yatırımı yaptı. Söz konusu yatırımın önemli bir bölümü banka kredisi ile yapıldı.

Fabrikanın devreye alınması ile birlikte üretime yeniden geçildi. Ancak yaşanan yönetimsel sorunlar ve kota sorunu aşılamayınca fabrika, ödenmesi gereken banka borçlarını ödemekte zorlandı.

DARBOĞAZ AŞILAMADI
İki yıla yakın bir süreden beri içinde bulunulan mali darboğaz aşılamayınca fabrikanın satışı gündeme geldi. Anılan süreçte, bir bankaya 138 milyon lira borcu bulunan fabrikanın söz konusu bankaya devri de gündeme gelince Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi fabrikayı satmaya karar verdi.

Kooperatif tarafından açılan ve bugün yapılması beklenen satış ihalesi için Türkiye Şeker üretiminin büyük bölümünü elinde tutan Konya Şeker, Kütahya Şeker'in de sahibi olan Torunlar Gıda, Ülker Grubu ve Safi Şeker şartname aldı. Ancak bugün yapılacak olan ihale, 4 firma şartname almasına karşılık teklif vermeyince iptal oldu.
Ortakların bundan sonraki aşama için nasıl karar alacakları merakla bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.