Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Melek yatırımcıya vergi müjdesi

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fikri olup sermayesi olmayan yatırımcılara müjde verdi. Erdoğan, bu yatırımcıların yüzde 75 gelir vergisinden muaf olacağını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘melek yatırımcı’ olarak adlandırılan, fikri olup, sermayesi olmayan şirketlere yatırım yapanlara yüzde 75 gelir vergisi muafiyeti sağladıklarını söyledi. Erdoğan, bunlar arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK veya KOSGEB’den son 5 yılda destek alanlara yüzde 100 muafiyet sağladıklarını vurguladı.

Erdoğan, 2011 yılı başından bugüne kadar özel sektör Ar-Ge desteği kapsamında bin 462 projeye 338 milyon, akademik Ar-Ge desteği olarak da 1.235 projeye 240 milyon lira katkı sağladıklarını vurguladı. Erdoğan, “Bugün Türkiye, bilimsel araştırmalar, teknolojik gelişmeler ve yenilik konusunda 10 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek kadar ileri bir yerde bulunuyor. Sadece TÜBİ- TAK tarafından desteklenen faaliyetlerin bir kısmında son dönemde sağlanan gelişmeler bile bu durumu gayet açık şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu. Erdoğan şu mesajları verdi:

* Balistik iz inceleme sistemi: TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından Türkiye’de tasarlanıp üretilen ilk yerli gözlem uydusu RASAT geçen yıl uzaya fırlatıldı. Göktürk-2 uydusunu da bu yılın sonunda fırlatmayı planlıyoruz. Yine TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve kendi alanında dünyadaki en iyi sistemlerden biri olan balistik iz inceleme sistemini, Suudi Arabistan’a ihraç ediyoruz.

* Eğitim sil baştan : Bilimi, teknolojiyi ve yeniliği kalkınmalarının lokomotifi yapan toplumlara baktığımızda, en çok önem verdikleri konunun insan kaynağı olduğunu görürüz. Bunun için eğitim sistemimizde sil baştan yapılanmayı gerçekleştirmek zorundayız.

300 Bin kişilik AR-GE ordusu

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nda 4 kritik karar alındı. Buna göre üniversite sınavları yılda bir kez değil, 3-4 kez dijital ortamda yapılacak. Dünyada gelişmiş ülkelere göre bilişim sektöründeki geri kalmışlığı önlemek için ise ilköğretim müfredatı yenilecek. Matematik-Fen ve Teknoloji derslerinin saati artırılacak. Fatih, yerli projeye dönüştürülecek. Şu anda 60 bin olan Ar-Ge uzmanı sayısının 300 bine çıkarılması için burs desteği verilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.