Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gelişen piyasalar 3 ayın zirvesine çıktı

9 Ağustos 2012 Perşembe::

Merkez bankalarının ekonomiyi destekleyici önlemler alacağı spekülasyonu gelişen piyasa hisselerini 3 ayın zirvesine taşıdı

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya genelinde merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemek üzere harekete geçeceği beklentisinin, kazançların azalacağı endişelerinin önüne geçmesi üzerine gelişen piyasa hisseleri değer kazandı.

Güney Kore'nin en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Samsung Electronics Co., ihracatçıların kazançlarını devam ettirdi. İnternet üzerinden oyun üreten NCsoft Corp. zarar açıklamasının sonrasında yüzde 5.1 geriledi. Hindistan'ın en büyük cep telefonu operatörü Bharti Airtel Ltd., beklentinin altında kâr elde etmesinin ardından 11 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

MSCı Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 969.05 puana yükselerek 4. gününü de artıda kapamaya hazırlanıyor. Güney Kore Merkez Bankası'nın yarın geri alım faizini 2. kez düşürmesi bekleniyor. Perşembe günü açıklanacak olan Çin'in enflasyon verisinin ise yavaşlamaya işaret ederek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin para politikasını gevşetmesine için alanını genişleteceği tahmin ediliyor. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren dün CNBC'ye merkez bankasının ucu açık ve büyük ölçekli parasal genişleme uygulaması gerektiğini söyledi.

Mali ve parasal cepheden desteklerin olacağını söyleyen Principal Global Investors'ın uluslararası yatırım direktörü Kirk West, bunun piyasaları destekleyeceğini belirtti.

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 1.2 kazançla Asya'nın gösterge endeksleri arasında en çok kazanan borsa oldu. Tayland ve Filipinler borsaları yüzde 0.6 yükseldi.

Teknoloji hisseleri MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki yükselişe öncülük ederken, tüketici odaklı şirketler grubu en sert düşüşünü kaydetti. Endeks bu yıl yüzde 5.9 yükseldi ve tahmini kazançların 1.7 katından fiyatlanıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.