Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kavga Koç'a sıçradı: Arçelik-LG'ye el koydu

7 Ağustos 2012 Salı::

LG aleyhine açtığı davada rekor tazminat kazanan Digicom, Koreli şirketin Arçelik ile ortak kurduğu fabrikanın yönetimine el koydu

Yazı Boyutu : A A A A

Digicom ile LG Electronics arasındaki kavga Koç Holding'e sıçradı. LG aleyhine açtığı davada rekor tazminat kazanan Digicom, Koreli şirketin Arçelik ile ortak kurduğu fabrikanın yönetimine el koydu

Tüketici elektroniğinin önde gelen şirketlerinden Digicom'un 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak haksız şekilde feshettiği gerekçesiyle Güney Koreli elektronik devi LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davası Koç Holding'e uzandı. LG'nin Digicom'a 300 milyon liralık tahsilatı yapmaması üzerine başlatılan haciz işlemlerinde Güney Koreli şirketin 2000 yılında Koç Holding ile ortak olarak kurduğu Arçelik-LG klimanın hisselerine el konuldu. Fiilen haczedilen hisse senetlerinde tasarruf yetkisi icra müdürüne verildi. Yani şirketin yönetimi neredeyse kilitlendi.

HER ŞEY İZİNLE OLACAK
Arçelik-LG klima şirketi icra müdürünün onayı olmadan hiçbir konuda adım atamaz hale geldi. Şirketin fiilen haczedilen hisse senetlerinde tasarruf yetkisi icra müdürünün olacak. Bundan böyle borçlu LG'nin onayının alınması gereken her kararda icra müdürü yetkili. Genel kurul dahi icra müdürlüğünün onayı olmadan yapılamayacak. Şirketi borç ve taahhüt altına sokacak tüm anlaşmalar, şirket adına verilen çek ve senetler ile sözleşmelerin geçerli olabilmesi için icra müdürlüğünün onayı gerekecek.

ORTAKLIK BOZULABİLİR
Hukukçular, fiilen haczedilen hisse senetlerinin satış safhasında değer kaybetmemesi ve alacaklı tarafın hacizli hisse senetleri üzerindeki haklarının korunması bakımından icra müdürlüğüne böyle bir karar alma yetkisi verildiğini belirterek, "Bu durum olayda hiçbir dahili ve sorumluluğu bulunmayan Koç Holding'e bağlı Arçelik'in LG ile ortaklığına devam etmesinin çok zor olacağını ifade ediyor" diyor.

Kavga nasıl başladı?
Adliye tarihinin en yüksek tazminat kararıyla sonuçlanan davaya konu olaylar şöyle gelişti: Sabri Yiğit'in sahibi olduğu Digicom Elektronik Pazarlama, LG Electronics ile 28 Şubat 2002 tarihinde imzaladığı anlaşmayla Türkiye'deki tek yetkili distribütör oldu. Taraflar arasındaki anlaşma 6 yıl sürdü. LG, 21 Mart 2008 tarihinde Digicom'a noter kanalıyla bir ihtar çekerek, distribütörlük anlaşmasını 4 ay sonra geçerli olmak üzere tek taraflı olarak feshetti. Taraflar arasındaki kavgayı alevlendiren bu fesih oldu. Digicom, gazete ilanlarıyla LG marka ürünlerle ilgili şikâyetler aldığını belirtip firmaya dava açacağını bildirdi. Bunun üzerine LG, 4 aylık süreyi beklemeden anlaşmayı feshetti. Digicom da tazminat, LG de karşı dava açtı.

300 milyon liralık rekor tazminat kazanmıştı
DIgIcom, 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak feshettiği gerekçesiyle elektronik devi Güney Koreli LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davasını kazanmıştı. Firma, yaklaşık 300 milyon lirayı aşan alacağını tahsil için LG aleyhine icra takibi başlattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.