Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Şanlıurfa 190 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

7 Ağustos 2012 Salı::

Şanlıurfa Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi'nde yer alan ve tamamlandığında dünyanın 5. büyük tüneli olacak Suruç Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

17 kilometre 185 metre uzunluğundaki tünelin 9 kilometre 750 metresi açıldı. 7 metre 80 santimetre kazı çapı, 7 metre ise iç çapındaki tünelin 190 bin kişiye aş getirmesi bekleniyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Suruç Tüneli'nin son durumu ile ilgili açıklama yaptı. Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na cansuyu getirecek bu dev su tünelini açan tünel delme makinesi ise 8 metre kazı çapına ve 152 metre uzunluğa sahip. Devreye alındığında Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 metreküp su aktaracak olan Suruç Tüneli'nin Türkiye'nin birçok nehirden daha büyük debiye sahip olduğu bildirildi. Açıklamada bu rakamın Türkiye'nin en hızlı akan nehri Çoruh'un yıl içindeki en düşük debisinin yaklaşık iki katı ve en yüksek debisinin de beşte birine yakın olduğu ifade edildi.

MALİYETİ 1,5 MİLYAR LİRA

Sulanacak toprak parçasının büyüklüğüne dikkat çekilen açıklamada, Suruç Tüneli ile birlikte 8 üniteden oluşan Suruç Ovası Pompaj Sulaması tamamlandığında Suruç Ovası'nda toplam 950 bin dekar tarım arazisi basınçlı olarak yağmurlama ve damla sistemiyle sulanacağı belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projenin toplam maliyetinin 1,5 milyar lira olduğu kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Proje kapsamında Suruç Tüneli'nin yanı sıra Suruç Ovası Pompaj Sulaması Ana İletim Kanalı 1. Kısım, Taşbasan Depolaması, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sağ Sahil Ana Kanalı, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Sol Sahil Ana Kanalı ile Taşbasan Sol Sahil Sulaması 1 ve 2. Kısım ile Taşbasan Sağ Sahil Sulaması Şebekesi de yer almaktadır."

190 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Öte yandan proje tamamlandığında Suruç Ovası'nın yılda 270 milyon lira ülke ekonomisine katkı sunacağı belirtiliyor. Projenin ekonomiye katkısı yanı sıra işsizlik sorununa da neşter vurması bekleniyor. Fırat suyu ile hayat bulacak olan Suruç Ovası'nda yaklaşık 190 bin kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.