Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Yeditepeliler mobilyaları Bürotime için tasarladı

7 Ağustos 2012 Salı::

Bürotime'ın Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü ile birlikte gerçekleştirdiği ortak proje kapsamında seçilen tasarımlar, ofislerde boy gösterecek

Yazı Boyutu : A A A A

Ofis yaşamını keyifli konforlu ve kolay hale getirmeyi amaçlayan ürünler üreten Bürotime, genç tasarımcılara destek vermeye devam ediyor. Üniversitelerle yaptığı işbirlikleriyle genç tasarımcılarla buluşan markanın gerçekleştirdiği proje kapsamında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü'nden 15 öğrenci hayallerindeki ofis mobilyalarını tasarladı. Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikle sergilenen tasarımlardan seçilenler Bürotime tarafından üretilecek ve satışa sunulacak.

Tasarımlar ürün gamında olacak
Projeyle ilgili bilgi veren Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, "Bürotime olarak üniversitelerle işbirliği içinde olmak bizim için çok önemli. Genç tasarımcılarımıza destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız üniversite- sanayi işbirliğini geliştirirken öğrencilere profesyonel hayatları için hazırlık yapabilme imkanı vermek ve uygulanması mümkün olan çalışmaların Bürotime ürün gamında yer alabilmesini sağlamak. Daha önce yaptığımız işbirlikleri sonucu genç tasarımcılarımız Bürotime ürün gamına dört ürün ekledi. Bu proje için kendi içimizde bir değerlendirme komisyonu oluşturduk. Yönetim, pazarlama, satış, tasarım, üretim ve dış ticaret departmanlarımızdan oluşan komisyon üyelerimiz tasarımların uygulanabilirliğini değerlendirecek ve Yeditepeli gençlerimizin tasarladıkları ürün gamımızda yerini alacak" dedi.

Ürünler dünyaya satılacak İşbirliğini
değerlendiren Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Bora, üniversite- sanayi işbirliğine dikkat çekerek "Öğrencilerimizin eğitimleri devam ederken profesyonel hayata dair yaptıkları projeler bizi heyecanlandırıyor. Bürotime gibi uluslararası platformda ülkemizi başarıyla temsil eden firmalarla işbirliği içinde olmak bizim ve öğrencilerimiz için gurur verici. Endüstri ürünleri tasarım bölümü öğrencilerimizin tasarladığı ürünlerden seçilenler Bürotime tarafından üretilecek ve dünyada satışa sunulacak" şeklinde konuştu. Proje sorumlusu ve Öğretim Görevlisi Ergin Yetkin de görüşlerini şu şekilde özetledi: "Projelere mesleki eğitim süreci açısından baktığımızda, değerlendirme kriterlerimizi işlevsellik, estetik ayrıntılar, üretilebilirlik ile özgünlük oluşturuyor. Aslında bu kriterlerin birçoğu sanayi için de oldukça önemli. İşbirliğinin getirdiği avantajlardan biri de, beklentilerin ve önceliklerin ne olduğu konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve gerçek iş hayatıyla paralelliklerini sağlamak." Daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi'yle yapılan işbirliği sonucu seçilen bekleme grubu ürünlerinden Fluid ve Shelf ile Mimar Sinan Üniversitesi'yle yapılan işbirliği sonucu, kanepe / bekleme grubu ürünlerinden Dem ve Dem Saloon Bürotime'ın ürün gamında yerini almıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.